Frostpunk 2 försenat till september

Frostpunk 2 har blivit försenat. Ursprungligen planerat att lanseras nästa månad den 25 juli, den kommande berättelse-drivna stad-byggaren kommer nu att släppas den 20 september.

Utvecklaren 11 Bit Studios säger att efter en nylig beta vill teamet ta extra tid att ta itu med feedback för att säkerställa den bästa möjliga upplevelsen. I ett pressmeddelande uttalande gjorda av designchefen Jakub Stokalski och konstchefen Lukasz Juszczyk:
“Baserat på de enkäter vi fick efter att ha spelat Beta, var det genomsnittliga betyget ni gav oss 8 av 10. Vi är otroligt tacksamma för det! Samtidigt var det bara en liten del av ett arbete i framsteg, ett spel som fortfarande växer. Medan vi har mycket att göra, var det en möjlighet för oss att lyssna på vad ni gillade och vad som inte riktigt fungerade än så länge”.
“Detta möjliggjorde för oss att prioritera saker bättre och framhäva funktioner och modifieringar som vi redan arbetade på. Men vi insåg också att för att garantera den bästa möjliga upplevelsen vid lansering behöver vi mer tid för att slutföra utvecklingen av Frostpunk 2. Därför tog vi det svåra beslutet att skjuta upp dess release till den 20 september 2024”.

11 Bit Studios säger att de planerar att arbeta med nya tillägg till befintliga spelmekaniker och förbättra UI och UX, bland annat.

Frostpunk 2 kommer att lanseras först för PC den 20 september. Versioner för PlayStation 5 och Xbox Series X/S planeras att komma senare. Vi har nyligen spelat spelet och du kan läsa vår omfattande förhandsvisning här.

Den mycket efterlängtade Frostpunk 2 har fått ett oväntat uppskov och inte längre planeras att släppas i juli som tidigare annonserades. Istället kommer spelet att debutera den 20 september, vilket ger utvecklarna på 11 Bit Studios mer tid att arbeta på spelet baserat på feedback från den nyligen avslutade betan. Teamet säger att de vill se till att leverera den bästa möjliga upplevelsen för spelarna och att detta extra tid kommer att användas för att finjustera och förbättra spelet.

Enligt designchefen Jakub Stokalski och konstchefen Lukasz Juszczyk ville de lyssna på spelarnas feedback från betan och använda den för att prioritera och förbättra olika funktioner i spelet. Detta beslut att skjuta upp releasen av Frostpunk 2 till september kommer att ge dem möjlighet att färdigställa utvecklingen och säkerställa att spelet lever upp till spelarnas förväntningar. De planerar att fortsätta arbeta på nya tillägg till spelets mekaniker och göra förbättringar i användargränssnittet för en bättre spelupplevelse.

Frostpunk 2 kommer först att släppas för PC den 20 september, med versioner för PlayStation 5 och Xbox Series X/S som planeras att släppas senare. Spelet har redan skapat stor förväntan bland spelare och förhandsvisningar av spelet har lovat en spännande och engagerande spelupplevelse för fans av stad-byggnad och överlevnadsspel. Med den extra tiden på sig att finslipa spelet, hoppas utvecklarna att Frostpunk 2 kommer att vara värt väntan när det äntligen släpps.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top