Grand Theft Auto VI Släpps Hösten 2025

Grand Theft Auto VI:s avslöjande förra december skickade fansen i extas, men dess då avlägsna släppfönster för 2025 dämpade genast den excitementen. Även om lanseringen verkade mer nära nu när vi snart är halvvägs genom 2024, verkar det som att vi måste vänta ännu ett helt år innan vi kan spela det.

Utgivaren Take-Two släppte sin årsredovisning för 2024 idag (tack, PC Gamer), där de meddelar att Rockstar siktar på ett släppfönster på hösten 2025 för GTA VI. Denna timing bekräftas i en kalender över utgivarens kommande släpp, som är publicerad nedan.

Vad gäller GTA VI, säger Take-Two: “Vi är mycket övertygade om att Rockstar Games kommer att leverera en oöverträffad underhållningsupplevelse, och våra förväntningar på den kommersiella påverkan av titeln fortsätter att öka.” Spelet är planerat att släppas för PlayStation 5 och Xbox Series X/S. En PC-version har ännu inte nämnts.

Grand Theft Auto VI tar spelarna till dagens Vice City (franchisens parodi på Miami, FL) och stjärnor två protagonister, en kvinnlig fånge vid namn Lucia och hennes fortfarande ej namngivna kriminella manliga partner. Att säga att förväntningarna är höga vore en underdrift; premiärtrailern samlade över 100 miljoner visningar på bara 24 timmar, vilket slog ett YouTube-rekord.

Medan vi fortsätter den långa väntan på Grand Theft Auto VI:s släpp, kolla in vår video där Gam Informers två inbjudna “Florida Men” reagerar på debuttrailern. Du kan även läsa om Take-Twos nyligen stängda studios Roll7 (Rollerdrome, OlliOlli World) och Intercept Games (Kerbal Space Program 2).

Grand Theft Auto VI:s avslöjande förra december sände fansen i extas, men med ett släppfönster för hösten 2025 har excitementen lätt dämpats. Trots att vi närmar oss 2025 verkar det som att vi måste vänta ännu ett helt år innan vi får möjlighet att sätta tänderna i det efterlängtade spelet. Utgivaren Take-Two har bekräftat att Rockstar siktar på att släppa GTA VI under hösten 2025 för PlayStation 5 och Xbox Series X/S, med en PC-version fortfarande i det tysta.

Enligt Take-Twos årsredovisning för 2024 kan vi förvänta oss en oöverträffad underhållningsupplevelse när det kommer till GTA VI. Spelet tar spelarna till den moderna versionen av Vice City och följer två protagonister, kvinnliga fången Lucia och hennes manliga kriminella partner. Förväntningarna är skyhöga och premiärtrailern har redan slagit rekord med över 100 miljoner visningar på bara 24 timmar. Medan vi väntar på spelets utgivning kan vi ta del av videos där Gam Informers “Florida Men” reagerar på debuttrailern och läsa om Take-Twos nyligen stängda studios Roll7 och Intercept Games.

Med GTA VI:s släpp bara ett år bort, ser vi fram emot att återvända till Vice City och få uppleva en ny spännande kriminell resa. Även om väntan kan vara lång, vet vi att Rockstar Games kommer leverera en spelupplevelse utöver det vanliga. Förväntningarna är höga och fans världen över väntar otåligt på att få utforska den öppna världen och handlingen i det kommande spelet.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top