Phoenix Labs minskar personalstyrkan och ställer in spelutveckling

Phoenix Labs, utvecklaren bakom förra årets Fae Farm och Dauntless, har sagt upp personal och avbrutit pågående spel som en del av en omstrukturering av studion. Nicole Carpenter från Polygon rapporterar att mer än 100 personer på Phoenix Labs har sagts upp.

Strax efter Carpenters rapport släppte Phoenix Labs följande uttalande:
“Idag är en otroligt svår dag. Efter en lång period av utvärdering har vi varit tvungna att omstrukturera företaget kraftigt för att lägga grunden för en stark framtid. Vi omorganiserar Phoenix Labs för att fokusera på våra bäst-i-klassen live-tjänstespel, Dauntless och Fae Farm, och att betjäna deras communityn.
“Detta innebär tyvärr att arbete med alla andra projekt på studion avbryts, vilket påverkar många av våra kollegor omedelbart. Vi ger uppsägningar till alla vars roll påverkas. Denna omstrukturering har inte kommit lätt, och har verkligen varit sista utvägen för att säkerställa att Phoenix Labs kan överleva och blomstra på lång sikt. Det är omöjligt att sätta i ord hur mycket vi värdesätter varje talangfull individ som har bidragit med sitt hårda arbete och passion till varje projekt på vår studio.
“Vi gör allt vi kan för att hjälpa våra avgående teammedlemmar under denna övergångsperiod och uppmanar alla studior som letar efter otrolig talang att prata med de enastående människor som har varit en del av Phoenix Labs resa.”

Phoenix Labs släppte sitt senaste spel, Fae Farm, tillbaka i september, och Dauntless före det år 2019.

Dessa uppsägningar följer en rad andra nedskärningar och nedläggningar under 2024, som nu totalt uppgår till över 10 000 på bara de första fem månaderna av året.

Square Enix meddelade tidigare denna vecka att man kommer att göra nedskärningar som en del av “strukturella reformer”, som börjar denna vecka.

Tidigare denna månad stängde Xbox fyra Bethesda-studior, inklusive Hi-Fi Rush-utvecklaren Tango Gameworks och Redfall-studion Arkane Austin. Take-Two Interactive stängde Rollerdrome-studion Roll7 och Kerbal Space Program 2-studion Intercept Games tillsammans med stora nedskärningar hos sin indie-utgivare Private Division-etikett. Samma vecka, i januari, lades nästan hela personalen på Deliver Us Mars-utvecklaren Keoken Interactive av.

Utvecklaren bakom förra årets Fae Farm och Dauntless, Phoenix Labs, har nyligen meddelat att de har sagt upp personal och avbrutit pågående spel som en del av en omstrukturering av studion. Över 100 personer har berörts av uppsägningarna enligt en rapport från Nicole Carpenter från Polygon. Phoenix Labs har betonat att de kommer att fokusera på sina live-tjänstespel, Dauntless och Fae Farm, och att betjäna deras communityn.

Fae Farm släpptes tillbaka i september förra året, medan Dauntless släpptes redan 2019. Dessa uppsägningar är en del av en större våg av nedskärningar och nedläggningar inom spelindustrin under 2024. Square Enix, Xbox och Take-Two Interactive är bara några av de företag som har meddelat nedskärningar under detta år.

Phoenix Labs har betonat att de gör allt de kan för att stödja de avskedade teammedlemmarna under denna övergångsperiod. Trots de svåra besluten hoppas studion på att kunna överleva och växa på lång sikt. Andra spelutvecklare och utgivare har också drabbats av nedskärningar och nedläggningar under 2024, vilket visar på de utmaningar och förändringar som branschen genomgår i denna svåra tid.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top