Helldivers spelare frustrerade på Steam

Utvecklaren Arrowhead Game Studios och Sony Interactive Entertainment har meddelat att Helldivers 2 på Steam inom kort kommer att kräva ett PlayStation Network-konto för att spela. Alla nya spelare från och med den 30 maj måste koppla sitt Steam-konto till ett PSN-konto, och alla nuvarande spelare måste göra detsamma senast den 4 juni.

Tidigare var det inte nödvändigt med ett PSN-konto för att spela Helldivers 2 på PC via Steam, och med den plötsliga ändringen har spelare uttryckt sin frustration i spelets Steam-recensioner. Trots allt är spelets betyg fortfarande “Mycket positivt,” med ungefär 80% av användarrecensionerna i denna kategori, men det är lägre än tidigare veckor. Om du tittar på spelets senaste recensioner hittar du nu gott om negativa omdömen på grund av det obligatoriska PSN-kontot.

SIE säger att på grund av “tekniska problem vid lanseringen av Helldivers 2 tillät vi tillfälligt de valfria kraven för att koppla Steam-konton till ett PlayStation Network-konto. Den nådperioden kommer nu att löpa ut.” Därmed börjar denna period den 6 maj för nya spelare och den 4 juni för nuvarande spelare.

Även om frustrationen förstås är viktig att notera att en PlayStation-konsol inte krävs för att skapa ett PSN-konto – det är gratis och kan göras online utan att behöva en PlayStation 5. SIE uppmanar spelare att skapa ett konto innan den 4 juni-ändringen.

“Förstå att även om detta kan vara besvärligt för vissa av er, så kommer detta steg att hjälpa oss att fortsätta bygga en gemenskap som ni alla är stolta över att vara en del av,” står det i meddelandet.

Läs mer om det premium Warbond-paket som släpps i Helldivers 2 denna vecka och om den senaste uppdateringen som ökade nivåtaket, lade till snöstormar och sandstormar m.m. Kolla in Game Informers recension av Helldivers 2 för att ta reda på varför vi tycker att det är ett måste-spel.

Vad tycker du om dessa förändringar? Berätta för oss i kommentarerna nedan!

Arrowhead Game Studios och Sony Interactive Entertainment har meddelat att Helldivers 2 på Steam snart kommer att kräva ett PlayStation Network-konto för att spela. Denna nyhet har resulterat i frustration bland spelare, vilket återspeglas i de negativa omdömena på spelets Steam-sida. Trots detta är spelets övergripande betyg fortfarande “Mycket positivt,” och majoriteten av användarrecensionerna är fortfarande positiva.

Förändringen sker på grund av tekniska problem vid lanseringen av Helldivers 2, vilket ledde till det tillfälliga tillåtandet av att koppla Steam-konton till ett PSN-konto. De som redan spelar spelet måste koppla sina konton senast den 4 juni, medan nya spelare måste göra det från och med den 30 maj. Även om detta kan ses som besvärligt för vissa, är det viktigt att komma ihåg att skapa ett PSN-konto är gratis och enkelt att göra online.

Sony uppmuntrar spelare att skapa sitt PSN-konto innan den obligatoriska ändringen trätt i kraft för att undvika avbrott i spelet. Trots den initiala frustrationen verkar det som att majoriteten av spelarna är redo att bära med sig förändringen för att fortsätta njuta av Helldivers 2 tillsammans som en stolt gemenskap.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top