Take-Two stänger rollerdrom och Kerbal Space Program 2-studior.

Uppdatering, 14:47, den 2 maj 2024:

Tidigare idag fick vi reda på att Take-Two Interactive, företaget bakom Grand Theft Auto-serien, hade stängt Roll7 och Intercept Games, studiorna bakom Rollerdrome och Kerbal Space Program 2. Båda dessa spel, liksom många andra inklusive det nyligen släppta No Rest for the Wicked, publicerades av Private Division, en indieförlagsarm under Take-Two.

Nu, i en ny uppdatering från GamesIndustry.biz, rapporterar publikationen att Take-Two har lagt ner “den övervägande majoriteten” av Privata Divisionens team i Seattle, New York, Las Vegas och München, enligt en av dess källor. När GamesIndustry.biz nådde ut till Take-Two för bekräftelse, utfärdade företaget samma uttalande som kan läsas i Game Informers ursprungliga historia nedan.

Den ursprungliga historien fortsätter nedan…

Ursprunglig historia, 09:48, den 2 maj 2024:

Take-Two Interactive, företaget bakom spel som Grand Theft Auto V som också förvärvade mobila jätten Zynga 2022 i den näst största affären i spelhistorien, har stängt Roll7 och Intercept Games, studiorna bakom Rollerdrome och Kerbal Space Program 2, respektive. Efter en rapport från GameDeveloper.com som indikerade att Take-Two avskedade 70 personer på Intercept Games, släppte Bloomberg en rapport som bekräftade att Take-Two stängde både Intercept Games och Roll7.

Publikationen rapporterar att Take-Two stänger det Londonbaserade Roll7 och erbjuder avgångsvederlag till personalen. En avisering som har lämnats in till delstaten Washingtons arbetslöshetsförsäkringsavdelning indikerar att Take-Two planerar att stänga en studio i Seattle med 70 anställda, vilket överensstämmer med Intercept Games anställdaantal och plats.

Även om Take-Two ännu inte har adresserat nedläggningarna, gav de följande uttalande till IGN angående nedskärningarna och statusen för Kerbal Space Program 2, som släpptes i Early Access förra året.

“Den 16 april meddelade Take-Two ett program för kostnadsminskning för att identifiera effektiviteter över hela sin verksamhet och för att förbättra företagets marginalprofil samtidigt som man fortsätter investera för tillväxt. Som en del av dessa ansträngningar rationaliserar företaget sin pipeline och avvecklar flera projekt under utveckling och strömlinjeformar sin organisationsstruktur, vilket kommer att eliminera personal och minska behovet av framtida anställningar. Företaget ger inte ytterligare information.

“Den 18 april lanserade Private Division framgångsrikt Moon Studios No Rest for the Wicked. Etiketten fortsätter att göra uppdateringar för Kerbal Space Program 2 och planerar att släppa Wētā Workshop Game Studios Tales of the Shire: A Lord of the Rings-spel under andra halvan av 2024.”

Dessa nedläggningar kommer ungefär en månad efter att Take-Two meddelade att de avskedade 5% (579 anställda) vid olika företag och avbröt pågående projekt. Förlaget förvärvade också Gearbox Entertainment i slutet av mars. Roll7 vann en BAFTA-pris för Rollerdrome förra året och utvecklade också OlliOlli World 2022.

Hjärtat hos Game Informers personal går till alla som har påverkats av nedskärningar eller nedläggningar.

[Källa: Bloomberg, IGN]

Under dagen har det kommit rapporter om att Take-Two Interactive har valt att stänga ned Roll7 och Intercept Games, vilka var studiorna bakom spel som Rollerdrome och Kerbal Space Program 2. Majoriteten av teamet på Private Division, som är en del av Take-Two och publicerade dessa spel, har också drabbats av nedskärningar, med personal som blivit av med sina jobb i Seattle, New York, Las Vegas och München enligt GamesIndustry.biz. Det är en del av en större kostnadsminskningsplan som företaget implementerade, där flera projekt avvecklades och organisationen strömlinjeformades för att förbättra lönsamheten.

Roll7, baserade i London, har nu stängts ner av Take-Two och personalen har erbjudits avgångsvederlag. Samtidigt har Intercept Games i Seattle också drabbats av nedskärningar, motsvarande antalet anställda som tidigare nämnts. Även om Take-Two ännu inte har officiellt bekräftat nedläggningarna, har de gett uttalanden till olika källor som bekräftar att kostnadsminskningsprogrammet har lett till dessa åtgärder. Trots detta fortsätter Private Division att arbeta på projekt som No Rest for the Wicked och Kerbal Space Program 2, samt planerar att släppa Tales of the Shire: A Lord of the Rings-spel senare i år.

Dessa nedskärningar och nedläggningar kommer i kölvattnet av tidigare avskedanden på andra företag inom Take-Two och förlagets förvärv av Gearbox Entertainment. Roll7, som tidigare vunnit pris för Rollerdrome, och Intercept Games, utvecklarna av Kerbal Space Program 2, är nu tvungna att hantera konsekvenserna av dessa beslut. Det är alltid tråkigt att se när kreativa studior drabbas av nedläggningar och personalavskedanden, och vår tanke går till alla som har påverkats av dessa händelser.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top