LawBreakers gör oofficiell comeback tack vare fansen.

2017 low-gravity hjälte shooter LawBreakers är på väg tillbaka från de döda. Detta är emellertid inte en officiell återupplivning utan på grund av arbetet av en engagerad grupp fans.

LawBreakers skapades av Boss Key Productions, ett team lett av Gears of War huvuddesigner Cliff Bleszinski. Vid lanseringen för PlayStation 4 och PC i augusti 2017 fick det en i allmänhet positiv kritisk respons (läs vår recension här). Men det misslyckades med att hitta sin plats på den konkurrensutsatta multiplayer shooter-marknaden vid den tiden, vilket resulterade i dåliga försäljningar och lågt spelarengagemang som till slut ledde till dess tidiga död i september 2018.

Nu har ett team av passionerade fans arbetat för att återuppliva LawBreakers. Kallad The RELB Project, har projektet varit på gång sedan åtminstone 2020. Dess FAQ säger att “Detta är ett projekt för att återuppliva spelet LawBreakers, det görs genom att skapa ‘falska’ servrar som den ursprungliga spelklienten använder. Du kan ansluta genom att ladda ner startaren, patcha ditt spel och spela som vanligt.”

RELB:s hemsida låter dig ladda ner startaren. Trots att denna återupplivning är ett inofficiellt projekt har Cliff Bleszinsky (som har varit öppenhjärtig om att vilja se LawBreakers komma tillbaka) gett det sitt samtycke och delade entusiastiskt RELB:s Discord på lördagen.

The RELB Project är fortfarande mycket ett pågående arbete, men teamet höll sina första serier av offentliga speltester förra helgen. Även om flera lägen och funktioner från spelet var inaktiverade, verkar dessa sessioner ha varit till stor del framgångsrika. Nästa speltest har ännu inte schemalagts, och teamet letar för närvarande efter fler utvecklare.

Vad tyckte du om LawBreakers och är du spänd på att se det spelas igen? Låt oss veta i kommentarerna!

LawBreakers, den 2017 low-gravity hjälte shooterspelet, håller på att göra en inofficiell comeback tack vare sina lojala fans. Spelet, skapat av Boss Key Productions och Cliff Bleszinski, fick ursprungligen positiva recensioner vid lanseringen men misslyckades med att behålla spelarbasen på grund av den konkurrensutsatta marknaden. Efter att ha lagt ner spelet 2018 har nu fansen engagerat sig för att återuppliva det.

The RELB Project, ett team av dedikerade fans, har arbetat sedan 2020 för att återuppliva LawBreakers. Genom att skapa ‘falska’ servrar som den ursprungliga spelklienten använder, har de gjort det möjligt för spelare att ansluta och spela igen. Trots att detta projekt är inofficiellt har Cliff Bleszinski gett sitt samtycke och stött det, vilket har ökat entusiasmen kring återupplivningen.

Speltesterna för LawBreakers återuppståndelse har redan börjat och har visat sig vara lovande trots vissa begränsningar. Teamet bakom RELB Project är fortfarande på jakt efter fler utvecklare för att förbättra spelet ytterligare. Med Cliff Bleszinskis stöd och fansens passion verkar det som om LawBreakers snart kan göra en officiell återkomst till gamers världen.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top