Life Is Strange: Double Exposure Gameplay och slut för Originalspelet

Square Enix höll en speciell livestream idag för Life is Strange: Double Exposure, som avslöjades under förra veckans Xbox Games Showcase. Den 48-minuterspresentationen sätter sig ner med spelets utvecklare och skådespelare för att belysa Max Caulfields återkomst till franchisen och hennes nya krafter samtidigt som de visar utökat gameplay.

Historien verkar utspela sig några år efter händelserna i Life is Strange. Max har flyttat långt bort från Arcadia Bay för en nystart och arbetar nu som konstnär-in-residence vid Caledon University i uppe i Vermont. Hon har svurit att aldrig mer använda sin tidsåtervändande förmåga och har inte gjort det sedan första spelets avslut. Trots detta har Maxs kraft utvecklats. Hon kan nu resa mellan två tidslinjer, en förmåga kallad Shift. Tyvärr upptäcker hon denna kraft först efter att ha snubblat över mordet på sin nya vän, Safi.

Deck Nine, som utvecklade Life is Strange: Before the Storm och True Colors, beskriver spelet som en övernaturlig mordmysterium. Max kommer att resa mellan två verkligheter: sin nuvarande och en alternativ tidslinje där Safi fortfarande är i livet men mycket i fara. I verkligheten där Safi dödas måste Max hitta gärningsmannen. I tidslinjen där Safi lever måste hon förhindra hennes mord. Att lösa och förhindra samma brott innebär att söka ledtrådar över båda tidslinjerna och interagera med två versioner av varje karaktär, vars beteende och relation till Max förändras baserat på tidslinjer, omständigheter och dina val. Liksom True Colors är Double Exposure en enda release uppdelad i avsnitt.

Självklart är den miljondollarsfrågan för fansen hur Double Exposure hanterar Life Is Stranges två slut. Deck Nine uppger att spelet innehåller en konversation mellan Max och Safi om Arcadia Bay, som kommer att låta spelarna välja det slut de valde. Detta avgör i princip Double Exposures kanon, och ditt val av slut kommer att avspeglas i Maxs tankar, dagböcker, sms och samtal med karaktärer framöver. Ett exempel vi ser är en konversation där Safi frågar Max vem “den blåhåriga tjejen” är för henne, vilket ger ett val att etablera Chloes relation till Max.

I termer av gameplay har Max förlorat sin ursprungliga tidsåtervändande kraft. Istället kan hon omedelbart byta tidslinjer på vissa platser för att utforska två versioner av samma utrymme. Hon kommer att använda denna kraft för att lösa pussel och navigera otillgängliga utrymmen (till exempel kan en låst dörr i en tidslinje vara olåst – eller Max lär sig hur man låser upp den – i den andra). Hon kan också använda en “puls” -förmåga för att utvidga sina övernaturliga sinnen för att bestämma svaga punkter mellan tidslinjerna, vilket gör att hon kan se och höra spöklika glimtar av människor och föremål i den alternativa verkligheten utan att Shifta till den. Genom att använda detta kan hon avlyssna karaktärer i den andra tidslinjen för information och smygspåra misstänkta.

Utöver mordmysteriet kommer Max också att behöva hantera den sociala dramatiken att arbeta på en collegecampus. Som konstnär-in-residence fungerar hon som mentorfigur för yngre studenter, vilket hon kan använda till sin fördel eller inte. En förlängd gameplayvideo visar Max som hänger med Safi och hennes bästa vän Moses för att titta på en meteorregn. Förutom att visa några av de val som kan styra den här scenen i olika riktningar ser vi också Maxs kamera komma in i bilden, där hon kan ta foton på sina vänner. Vi ser också händelserna som leder upp till Safis mord.

Life is Strange: Double Exposure ser lovande ut, och som en fan av originalet ser jag fram emot att spendera tid med Max igen och lösa ett nytt mysterium. Det släpps den 29 oktober för PlayStation 5, Xbox Series X/S och PC.

Square Enix presenterade en speciell livestream för Life is Strange: Double Exposure där de visade utökat gameplay och hur spelet tar hänsyn till de olika slut som valdes i det första spelet. Spelet visar Max Caulfields återkomst till franchisen och hennes nya förmåga att resa mellan två tidslinjer, en förmåga kallad Shift. Deck Nine, utvecklarna bakom spelet, beskriver det som en övernaturlig mordmysterium där Max måste lösa och förebygga ett brott i två olika verkligheter.

Historien i Life is Strange: Double Exposure tar plats några år efter händelserna i det första spelet och följer Max i hennes nya roll som konstnär-in-residence vid Caledon University. Spelet erbjuder spelare möjligheten att interagera med två versioner av varje karaktär och utforska olika tidslinjer för att lösa mysteriet kring Safis död. Dessutom kommer spelare att få välja vilket slut de valde i det första spelet, vilket påverkar handlingen och relationerna i Double Exposure.

Med en mix av mordmysterium, övernaturliga krafter och sociala interaktioner på en collegecampus ser Life is Strange: Double Exposure ut att erbjuda en spännande upplevelse för fans av den ursprungliga serien. Spelet släpps den 29 oktober och kommer att vara tillgängligt på PlayStation 5, Xbox Series X/S och PC. Genom att utforska Maxs nya förmågor och möjligheten att påverka handlingen genom val och konsekvenser, erbjuder spelet en ny dimension till berättelsen om Life is Strange.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top