Microsoft kommer troligen lansera årets Call of Duty på Xbox Game Pass.

Microsoft planerar enligt uppgifter att lansera årets Call of Duty på sin Xbox Game Pass-prenumerationstjänst, enligt The Wall Street Journal. Detta följer tidigare rapporter som indikerade att Microsoft och Xbox funderade på om de skulle lansera nästa iteration i serien på Game Pass, av rädsla för att det kan skada försäljningen.

Efter att ha förvärvat Activision Blizzard för otroliga 69 miljarder dollar förra året, har fans och analytiker spekulerat i hur Microsoft kommer att hantera Call of Duty-serien framöver. Det kommer självklart att vara en stor dragkraft för Xbox Game Pass och locka nya prenumeranter, men nästan varje år är den nya Call of Duty det bästsäljande spelet under året – förutom förra året, där Hogwarts Legacy tog den kronan – och en lansering på Game Pass kan påverka försäljningssiffrorna.

Den här nya rapporten från The Wall Street Journal verkar dock rensa upp luften kring det ämnet.

“Microsoft planerar en stor omvälvning av sin strategi för försäljning av datorspel genom att släppa den kommande delen av Call of Duty till sin prenumerationstjänst istället för den långvariga, lönsamma strategin att endast sälja det à la carte,” läser historien.

Självklart kan saker förändras så vi får se vad som händer. Det är troligt att vi kommer att få reda på vad nästa Call of Duty-spel är nästa månad som en del av gamingutställningen som inkluderar Summer Game Fest, Ubisoft Forward och en Xbox Games Showcase följt av en hemlig direkt som troligtvis fokuserar på Call of Duty.

[Källa: The Wall Street Journal]

Vilken miljö hoppas du att nästa Call of Duty utspelar sig i? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Även om det har funnits spekulationer om hur Microsoft kommer att hantera lanseringen av årets Call of Duty, verkar det nu som att spelet faktiskt kommer att ingå i Xbox Game Pass. Enligt The Wall Street Journal planerar Microsoft att släppa den kommande delen av Call of Duty på sin populära prenumerationstjänst, vilket skulle vara en stor förändring i deras försäljningsstrategi för spel.

Efter att ha förvärvat Activision Blizzard förra året för en enorm summa pengar, har det funnits mycket diskussion kring hur Microsoft kommer att maximera värdet av företagets spelportfölj. Att inkludera Call of Duty i Xbox Game Pass skulle förmodligen göra tjänsten ännu mer attraktiv för spelare och potentiella prenumeranter, samtidigt som det kan påverka den traditionella försäljningen av spelet.

Det återstår att se om Microsoft kommer att genomföra denna plan och hur det kommer att påverka spelarnas upplevelse av Call of Duty. Med nya uppgifter som kommer fram varje dag inom spelbranschen, är det spännande att följa utvecklingen kring detta populära spel. Genom att inkludera Call of Duty i Xbox Game Pass kan det vara ett smart drag för Microsoft att locka fler spelare till sin plattform och öka intresset för deras prenumerationsmodell.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top