Minecraft får till slut en PS5-version

Utvecklaren Mojang har avslöjat att en nativ version av Minecraft äntligen kommer till PlayStation 5. Den är för närvarande i testfasen, men om du äger PlayStation 4-versionen av spelet för din PS5 kan du delta i förhandsgranskningen just nu.

Även om Minecraft har varit spelbart på PS5 i flera år har det alltid varit PS4-versionen; denna nativa version är emellertid en ny byggnad av Minecraft speciellt gjord för PS5, vilket innebär att den teoretiskt sett kommer att prestera bättre på konsolen.

“För närvarande är det enda sättet att spela Minecraft på en PlayStation 5 att köpa PlayStation 4-versionen av spelet,” står det i tillkännagivandet. “Genom att utveckla en nativ version av Minecraft för PS5 kommer vi att kunna köra spelet mer effektivt på PS5-hårdvaran.”

Även om Mojang inte har avslöjat hur länge förhandsgranskningen av Minecraft PS5-versionen kommer att pågå, är alla välkomna att delta i den, så länge de äger PS4-versionen av spelet. För att komma åt den, gå till “Inställningar” på din PS4-version av Minecraft när du spelar på en PS5 och välj “Förhandsgranskning.” Denna förhandsgranskning inkluderar den nya Tricky Trials-uppdateringen, så du kan ge dig in i provkamrarna, möta en bris, skapa en klubba och mer.

Mojang ber spelare som stöter på buggar under denna förhandsgranskning att rapportera det till utvecklaren och mer generellt ge feedback de kan ha.

För mer om spelet, läs Game Informers Minecraft-recension och kolla sedan in denna historia om hur skådespelaren Jack Black nästan har bekräftat att han spelar Steve i den kommande live-action Minecraft-filmen. Efter det, läs om Netflix animerade Minecraft-serie.

Är du exalterad över en nativ Minecraft-version för PS5? Berätta för oss i kommentarerna nedan!

Utvecklaren Mojang har äntligen avslöjat att en nativ version av Minecraft är på väg till PlayStation 5. Efter flera år av att endast ha en PS4-version tillgänglig på konsolen, är det nu dags för en helt ny och speciellt byggd version av spelet som är optimerad för PS5 hårdvaran. För närvarande pågår testfasen för den nya versionen, men spelare som redan äger Minecraft på PS4 för sin PS5 kan delta i förhandsgranskningen redan nu.

Den nya nativa versionen av Minecraft är utformad för att prestera bättre på PlayStation 5 och kommer att erbjuda en förhoppningsvis smidigare spelupplevelse för användarna. Genom att utveckla spelet specifikt för PS5 kommer man att kunna dra nytta av konsolens prestanda och leverera en mer effektiv spelmiljö. För spelare som äger PS4-versionen av spelet är det en spännande tid att få möjlighet att testa den nya versionen och uppleva spelet på en ny nivå.

Mojang uppmanar alla spelare att delta i förhandsgranskningen av den nya Minecraft PS5-versionen och att rapportera eventuella buggar eller problem de stöter på under testfasen. Detta gör det möjligt för utvecklarna att finjustera och förbättra spelet innan den officiella lanseringen. Med den nya Tricky Trials-uppdateringen inkluderad i förhandsgranskningen, har spelarna en möjlighet att utforska de nya funktionerna och ge feedback för att forma framtiden för Minecraft på PlayStation 5.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top