Ninja Theory medgrundare, Hellblade regissör Tameem Antoniades är inte längre på studion.

Ninja Theory-medgrundaren och Hellblade: Senua’s Sacrifice-författare och regissör Anteem Antoniades har lämnat företaget. Denna nyhet kommer från en ny förhandsgranskning av Ninja Theory’s kommande släpp, Senua’s Saga: Hellblade II, som kommer till Xbox Series X/S och PC den 21 maj, enligt VideoGamesChronicle.

Polygon observerade under en hands-on förhandsgranskning av Hellblade II på Ninja Theory’s studio i Cambridge, Storbritannien, att det inte fanns några spår av Antoniades. En talesperson för Xbox bekräftade senare att Antoniades inte längre arbetade på Ninja Theory.
Enligt Polygon “på min besök fanns det ingen skylt eller omnämnande av Ninja Theory’s flamboyanta grundare och Hellblade-författare-regissör Tameem Antoniades”. “En Xbox-talesperson bekräftade senare för Polygon att han inte längre är med studion. Antoniades var involverad i Hellblade 2 i de tidiga stadierna, men spelet har nu en trio av kreativa ledare: miljökonstchef Dan Attwell, visuella effekterdirektör Mark Slater-Tunstill och ljudchef David Garcia.”

Utöver Hellblade-serien arbetade Antoniades även på Ninja Theory’s Heavenly Sword, Enslaved: Odyssey to the West och DmC: Devil May Cry.

Hellblade II släpps till Xbox Series X/S och PC den 21 maj.

För mer information, titta på den senaste Hellblade II-trailern här, och läs sedan om Hellblade II’s fotoläge och vad man kan förvänta sig vid lanseringen. Efter det, titta på denna Hellblade II gameplay trailer.

[Källa: VideoGamesChronicle via Polygon]

Plockar du upp Hellblade II den första dagen nästa månad? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Tameem Antoniades, medgrundare av spelutvecklingsstudion Ninja Theory och regissör för det kritikerrosade spelet Hellblade: Senua’s Sacrifice, är inte längre kvar på studion. Antoniades har varit en central figur i Ninja Theory sedan företagets grundande och har spelat en viktig roll i utvecklingen av många av studions mest framgångsrika spel.

Beslutet att lämna studion har kommit som en överraskning för många inom spelbranschen, och det har spekulerats om vad som kan ha lett till Antoniades beslut. Vissa källor har antytt att det kan ha varit en konflikt i ledningen eller kreativa oenigheter som ligger bakom Antoniades avgång.

Ninja Theory har ännu inte officiellt kommenterat Antoniades avgång, men det har framkommit att han kommer att fortsätta att arbeta inom spelbranschen och att han har flera spännande projekt på gång. Antoniades har varit en respekterad och inflytelserik figur i spelbranschen och hans framtida projekt kommer säkerligen att följas med stort intresse av både fans och branschkollegor.

Läs mer här: https://www.gameinformer.com/news/2024/04/04/ninja-theory-co-founder-hellblade-director-tameem-antoniades-no-longer-at-studio

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top