PlayStation ändrar Helldivers 2-uppdateringarna

helldivers 2 uppdateringsbalans för patchanteckningar releasedatum

Uppdatering, 5/6/2024:

PlayStation kommer inte att kräva att Helldivers 2-spelare länkar sina Steam-konton till PlayStation Network-konton efter omfattande kritik från spelets community. Detta följer dagar av oro bland spelare, vilket ledde till att Helldivers 2 på Steam sjönk från att vara ett spel med “Mestadels positivt” betyg till “Blandat” för alla recensioner och “Mestadels negativt” för nyligen recensioner. Till och med första Helldivers började få dåliga recensioner som ett resultat av detta, enligt utvecklaren Arrowhead Game Studios VD Johaan Pilestedt

“Helldivers-fans – vi har hört er feedback om Helldivers 2-kontolänkningsuppdateringen,” lyder ett inlägg som gjordes idag på X (tidigare Twitter). “Uppdateringen den 6 maj, som skulle kräva att Steam- och PlayStation Network-konton länkas för nya spelare och för nuvarande spelare från och med den 30 maj, kommer inte att gå vidare. 

“Vi håller fortfarande på att lära oss vad som är bäst för PC-spelare och er feedback har varit ovärderlig. Tack igen för ert fortsatta stöd för Helldivers 2 och vi kommer att hålla er uppdaterade om framtida planer.” 

Efter denna nyhet tog Pilestedt till X för att tacka PlayStation för förändringen samtidigt som han noterade hur imponerade de är av Helldivers 2-communityn. 

Med denna åtgärd på paus kan förhoppningsvis Helldivers 2-communityn återvända till att döda buggar och automater i demokratins namn, utan behov av länkade konton eller recensionsbombning. 

Den ursprungliga historien fortsätter nedan…

Ursprunglig historia, 5/3/2024:

Utvecklaren Arrowhead Game Studios och Sony Interactive Entertainment har meddelat att Helldivers 2 på Steam snart kommer att kräva ett PlayStation Network-konto för att spela. Alla nya spelare från och med den 30 maj måste länka sitt Steam-konto till ett PSN-konto, och alla nuvarande spelare måste göra det senast den 4 juni. 

Upp till detta tillfälle krävdes inte ett PSN-konto för att spela Helldivers 2 på PC via Steam, och med den plötsliga ändringen har spelarna gått till spelets Steam-recensioner för att uttrycka sin frustration. Visserligen är spelets betyg fortfarande “Mycket positivt”, med cirka 80% av användarrecensionerna i denna kategori, men den procentandelen är lägre än tidigare veckor. Och nu, om du tittar på spelets senaste recensioner, kommer du att hitta gott om negativa betyg på grund av den obligatoriska PSN-kontoförändringen. 

SIE säger att på grund av “tekniska problem vid lanseringen av Helldivers 2 tillät vi att kopplingskraven för Steam-konton till ett PlayStation Network-konto tillfälligt var valfria. Den nåden perioden kommer nu att löpa ut.” Denna utgång börjar den 6 maj för nya spelare och den 4 juni för nuvarande spelare. 

Också om frustrationen är förståelig, är det viktigt att notera att en PlayStation-konsol inte behövs för att skapa ett PSN-konto – att skapa ett är gratis och kan göras online, ingen PlayStation 5 krävs. SIE uppmanar spelare att göra det innan den 4 juni-ändringen. 

“Vi förstår att även om detta kan vara ett besvär för vissa av er, kommer denna åtgärd att hjälpa oss att fortsätta bygga en gemenskap som ni alla är stolta över att vara en del av,” står det i meddelandet. 

För mer information, läs om Democratic Detonation premium Warbond som släpps till Helldivers 2 denna vecka, och läs sedan om hur den senaste Helldivers 2-uppdateringen ökade nivån, lade till snöstormar och sandstormar och mer. Kolla in Game Informers recension av Helldivers 2 för att ta reda på varför vi tycker att det är ett måste-spel. 

Vad tycker du om dessa förändringar? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

PlayStation har beslutat att inte längre kräva att spelare av Helldivers 2 länkar sina Steam-konton till sina PlayStation Network-konton efter hård kritik från communityn. Beslutet kom efter att spelet sjönk i betygsstatus på Steam på grund av den planerade ändringen som skulle genomföras den 6 maj. Spelets skapare, Arrowhead Game Studios, fick snabbt ryta till och meddela att den planerade ändringen inte kommer att genomföras och att de lyssnar på feedback från spelarna.

Efter att PlayStation vände på beslutet, uttryckte Arrowhead Game Studios sin tacksamhet gentemot communityn och partners för deras stöd. Utvecklaren noterade även den imponerande viljestyrkan och samarbetskraften som Helldivers 2-communityn visade under den här situationen. Med Playstation ändringen på paus hoppas man att spelets community kan återvända till att spela och njuta av spelet utan oro för obligatorisk kontolänkning.

Även om beslutet att länka Steam-konton till PlayStation Network-konton inte längre är obligatoriskt, uppmanar Sony Interactive Entertainment spelare att skapa ett PSN-konto före den 4 juni. Detta för att underlätta för spelarna att fortsätta njuta av Helldivers 2 och vara en del av det växande och stolta gemenskap inom spelet. Trots initial frustration över ändringen, hoppas utgivarna på en smidig övergång och en fortsatt positiv upplevelse för alla spelare.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top