PlayStation Uppdaterar För Discord Integration.

PlayStation kommer att rulla ut en uppdatering de kommande veckorna som äntligen kommer att möjliggöra för spelare att ansluta till en Discord-röstchatt direkt från sina PS5-konsoler. För närvarande kan du endast använda Discord på PS5 efter att först ha anslutit till en röstchattgrupp via en PC eller telefon, vilket är en ganska omständlig åtgärd för att prata med vänner medan du spelar.

Uppdateringen kommer successivt att rullas ut till PS5-spelare de kommande veckorna, först i Japan och Asien, följt av Europa, Australien och Nya Zeeland, samt Mellanöstern, och slutligen Nord- och Sydamerika. Du kommer att behöva uppdatera din konsol till den senaste systemprogramvaran och länka dina PlayStation Network- och Discord-konton för att kunna dra nytta av denna kommande funktion.

För att starta en Discord-röstchatt direkt från en PS5 måste spelare välja Discord-fliken i Kontrollcentrets Spelbas. Här kan du välja en Discord-server eller DM-grupp du vill ansluta till, välja din föredragna röstkanal och sedan är du klar. Du kommer också att få en avisering när en annan Discord-användare ringer dig, vilket gör att du kan ansluta omedelbart.

Denna kommande uppdatering kommer att komma mer än två år efter att PlayStation gav spelare möjligheten att länka sina PSN-konton till Discord redan 2021.

Är du exalterad över denna uppdatering? Berätta för oss under de kommande veckorna!

PlayStation planerar att göra det enklare för spelare att ansluta till Discord-röstchatt direkt från sina PS5-konsoler genom en kommande uppdatering som rullas ut gradvis till spelare runt om i världen. För närvarande krävs det att användare först ansluter till en röstchattgrupp via en PC eller telefon innan de kan använda Discord på sina PS5, vilket kan vara lite besvärligt när man spelar.

Uppdateringen kommer först att rullas ut i Japan och Asien, följt av Europa, Australien, Nya Zeeland, Mellanöstern och till sist Nord- och Sydamerika. För att dra nytta av denna funktion måste spelare uppdatera sina PS5 till den senaste systemprogramvaran och länka sina PlayStation Network- och Discord-konton.

För att starta en Discord-röstchatt från en PS5 måste spelare bara välja Discord-fliken i Kontrollcentrets Spelbas, välja önskad server eller DM-grupp och kanal, och sedan är de redo att chatta med sina vänner. Denna efterlängtade uppdatering kommer mer än två år efter att PlayStation erbjöd möjligheten att länka PSN-konton till Discord 2021, vilket har hjälpt till att stärka spelgemenskapen online.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top