Så fungerar Dragon Age: The Veilguard Unbound-option

Under mitt besök på BioWares kontor i Edmonton för Game Informers aktuella omslagsartikel om Dragon Age: The Veilguard, betonar speldirektören Corinne Busche att studion designade spelet med inkludering i åtanke. Det är extremt tydligt i karaktärsskaparen, där spelare börjar sin resa i Veilguard. Det är lätt den bästa karaktärsskaparen i seriens historia och möjligen den mest omfattande jag någonsin sett i ett dataspel. Från hundratals reglage och alternativ för att anpassa din spelarkontrollerade Rook till möjligheten att välja pronomen separat från kön och mer, talar denna karaktärsskapare direkt till inkluderingen i Veilguard – läs mer om min grundliga genomgång av karaktärsskaparen här.

Men den känslan slutar inte i karaktärsskaparen. Den sträcker sig också till världen – ismagikern och privatdetektiven Neve Gallus har till exempel en protesben – och till hur du kan spela Veilguard.

Innan spelet börjar på allvar, låter en spelstilsida spelare anpassa olika alternativ som påverkar hur Veilguard spelas. Här kan du välja svårighetsgrad, eller spelstil som BioWare kallar det, med alternativ som “Berättare” för de som är mer intresserade av historien än striden, “Äventyrare” för en upplevelse som verkar balansera historia och strid, och en svårighetsgrad vid namn Mardröm – det kanske finns mer, men detta är allt jag ser under min demo. När som helst under Veilguard kan du ändra spelets svårighetsgrad om du inte har valt Mardröm, som är den svåraste svårighetsgraden. Det är ett permanent val.

Det finns också ett annat svårighetsalternativ som kallas Föränderlig, som gör det möjligt för spelare att anpassa sin spelupplevelse efter eget tycke. Du kan justera hur vägledning hjälper dig i spelet; det finns sikthjälp och till och med en auto-aim-alternativ. Du kan justera strids timing för att göra pareringen lättare eller svårare, med en balanserad, förlåtande och en tredje hårdare option. Du kan ändra hur mycket skada dina fiender gör på dig, och hur mycket skada du gör på fiender genom att justera deras hälsa. Det finns också ett alternativ för att justera fiendens tryck. Och om du inte är intresserad av dödsrelaterade bakslag, finns det ett alternativ för att undvika döden som du kan aktivera.

“Inget av dessa alternativ är fusk”, berättar Busche för mig. “Det är ett alternativ för att se till att spelare av alla förmågor kan vara med.”

Hon säger också att spelare kan se fram emot liknande tillgänglighets- och tillvägagångssätt som du kan förvänta dig, även om jag inte har gått igenom Veilguards andra alternativ för att bekräfta exakt vad som finns där.

För mer information om spelet, inklusive exklusiva detaljer, intervjuer, videofunktioner och mer, klicka på Dragon Age: The Veilguard-navknappen nedan.

Under mitt besök på BioWares kontor i Edmonton för Game Informers aktuella omslagsartikel om Dragon Age: The Veilguard, betonar speldirektören Corinne Busche att spelet är utformat med inkludering i åtanke. Det syns tydligt i karaktärsskaparen, där spelarna börjar sin resa i Veilguard. Karaktärsskaparen är den mest omfattande i seriens historia, med hundratals anpassningsalternativ för spelarkontrollerade Rook, inklusive möjligheten att välja pronomen separat från kön. Detta understryker författelsernas engagemang för inkludering och diversitet i spelet.

Den inkluderande känslan återspeglas inte bara i karaktärsskaparen, utan sträcker sig även till spelets värld och gameplay. Karaktärer som ismagikern och privatdetektiven Neve Gallus har protesben, vilket visar på BioWares strävan efter att representera olika former av funktionsvariationer och inkludera olika bakgrunder. Dessutom kan spelare anpassa spelets svårighetsgrad genom olika spelstilar, inklusive alternativ för spelare som är mer intresserade av berättelsen än striden.

Spelet erbjuder också ett “Föränderligt” svårighetsalternativ som låter spelare skräddarsy sin spelupplevelse. Genom att justera olika inställningar såsom vägledning, strids timing och skada kan spelarna anpassa svårighetsgraden efter sina preferenser. Dessa alternativ är inte att betrakta som fusk, utan syftar till att göra spelet tillgängligt för spelare av alla förmågor. Dragon Age: The Veilguard visar sig vara ett spel som inte bara erbjuder en spännande äventyrsupplevelse, utan också strävar efter att vara inkluderande och tillgängligt för en bred spelarbas.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top