Senaste Minecraft-uppdateringen: Vargkläder, varg-raser och bältdjur

Att tämja en varg i Minecraft är en av spelets enklaste glädjeämnen, och oavsett hur många gånger jag börjar en ny värld, samlar jag alltid på ben ifall jag stöter på en. Men när du väl har adopterat en hundkompanjon, gömmer du förmodligen undan dem i ett hus för säkerhets skull, skyddar dem från spelets fientliga mobs. Idag lägger Minecraft till ett sätt att göra dem lite starkare – vargarnas rustning.

Liksom läderrustning kan vargarnas rustning färgas med färger i spelet, så om du har flera adopterade djur kommer det fortfarande vara lätt att skilja dem åt. Denna variation är även separat från halsbandsfärgerna, vilket skapar massor av möjligheter. Dessutom lägger spelet även till vargfursvarianter för första gången, vilket ger åtta nya mönster för ett totalt antal på nio. Varje variant (Pale, Woods, Ashen, Black, Chestnut, Rusty, Spotted, Striped och Snowy) dyker upp i en specifik biom. Du kan se alla de nya raserna i galleriet nedan.

Självklart kommer spelarna också behöva kunna tillverka denna vargrustning, vilket är där den nya mobben, bältdjuret, kommer in. Dessa rustade släktingar till myrslokar kan hittas i savann- eller dåliga bioms, där de kan ses promenera runt och krypa ihop till en defensiv boll när vissa fiender kommer nära. Bältdjur släpper bältdjursskutor, vilket används för att göra vargrustningen, men utvecklarna har försäkrat spelarna om att de kan borstas bort istället för att besegras, så du behöver inte gå på en bältdjuromassaker för att skydda dina husdjur. Bältdjur kan också användas för att skrämma bort spindlar eftersom de äter insekter och spindeldjur i verkligheten, och spindelögon kan användas för att para dem om du vill skapa din egen bältdjursgård.

Du kan läsa resten av anteckningarna för uppdateringen 1.20.5 här.

I den senaste uppdateringen till Minecraft har spelarna nu möjlighet att ge sina vargar rustning för att göra dem starkare och skydda dem mot fiender. Liksom läderrustning kan vargarnas rustning färgas med olika färger i spelet, vilket gör det lätt att skilja dem åt om man har flera adopterade vargar. Dessutom har spelet även lagt till olika vargfursvarianter för första gången, vilket ger spelarna möjlighet att välja mellan nio olika mönster, var och en kopplad till en specifik biom.

För att tillverka vargrustningen behöver spelarna skaffa bältdjursskutor, som kan hittas i savann- eller dåliga bioms. Bältdjuren, som är rustade släktingar till myrslokar, kan ses promenera runt eller krypa ihop till en defensiv boll när fiender närmar sig. Spelarna behöver inte döda bältdjuren för att skaffa bältdjursskutor, utan kan istället borsta bort dem. Bältdjuren kan också användas för att skrämma bort spindlar på grund av att de äter insekter och spindeldjur i verkligheten.

Den senaste uppdateringen till Minecraft har gett spelarna möjlighet att anpassa och stärka sina vargar med rustning och olika furstexter. Med tillskottet av bältdjur som en ny mobb, får spelarna ett nytt sätt att skaffa bältdjursskutor, som är nödvändiga för att skapa vargrustningen. Den nya variationen av vargarnas utseende och försvarsmöjligheter ger spelarna fler alternativ att utforska och skapa unika äventyr i Minecraft.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top