Square Enix Avbryter vissa spel för att vara ‘mer selektiv och fokuserad’

Square Enix, företaget bakom förra årets Final Fantasy XVI och årets Final Fantasy VII Rebirth, har tydligen ställt in några spel under utveckling, vilket har resulterat i stora förluster. När det gäller varför, strävar företaget efter att vara mer selektivt med sina framtida projekt.

Denna nyhet kommer från ett uttalande relaterat till Square Enix:s innehav, som förklarar att företaget lider av förluster på 22,1 miljarder Yen, eller ungefär 140 miljoner dollar, på sina finansiella böcker för det räkenskapsåret som avslutades i mars.

“På det möte som hölls den 27 mars 2024 röstade styrelsen för Square Enix Holdings, med tanke på de många förändringar som sker i omgivningen kring dess koncern, för att revidera koncernens tillvägagångssätt för utvecklingen av högupplösta (HD) spel med avsikten att vara mer selektiv och fokuserad i fördelningen av utvecklingsresurser,” säger uttalandet. “Som ett resultat av en nära undersökning förväntar sig företaget att upptäcka cirka 22,1 miljarder Yen i förluster för innehållsstoppning på sina böcker för räkenskapsåret som slutade i mars 2024.”

Även om potentiellt inställda spel kan låta dystert, verkar det som om Square Enix skärper sitt utvecklingsfokus för att säkerställa att de spel de släpper blir succéer eller åtminstone är ekonomiskt framgångsrika för företaget. Trots detta verkar det som om cirka 140 miljoner dollar värda spel har ställts in i utveckling och det är osannolikt att vi någonsin får reda på vad det var.

Detta uttalande kommer efter ett stort genombrott från Final Fantasy VII Rebirth, som Square Enix släppte i februari. Annorstädes under 2024 släpper Square Enix Final Fantasy XIV: Dawntrail, den nya expansionen för MMO som kommer att inleda en ny saga för det långlivade spelet, i juli.

Vad tycker du om den här nyheten? Berätta gärna i kommentarerna nedan!

Square Enix, företaget bakom populära spel som Final Fantasy XVI och Final Fantasy VII Rebirth, har nyligen meddelat att de har ställt in några spel under utveckling för att vara mer selektiva och fokuserade i sina framtida projekt. Detta beslut har resulterat i betydande förluster för företaget, som uppgår till cirka 22,1 miljarder Yen eller 140 miljoner dollar för det senaste räkenskapsåret.

I ett uttalande från Square Enix Holdings förklarar företaget att de har genomgått en nära undersökning av sin utvecklingsstrategi och att de nu strävar efter att vara mer selektiva i fördelningen av sina resurser för att skapa högkvalitativa HD-spel. Trots de ekonomiska förlusterna verkar Square Enix vara fast beslutna att fokusera på att skapa framgångsrika och lönsamma spel för framtiden.

I ljuset av detta beslut har spekulationer uppstått om vilka spel som eventuellt har ställts in av Square Enix. Trots detta har företaget nyligen släppt succéer som Final Fantasy VII Rebirth och planerar att släppa den nya expansionen till Final Fantasy XIV senare i år. Det återstår att se hur denna förändring i företagets strategi kommer att påverka deras framtida spelutgivning och om det kommer att leda till framgång.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top