The Last Of Us Season 2: 7 Episodes, Incomplete Game

Säsong 2 av The Last of Us är på väg men det blir inte den sista för serien, och den kommer heller inte att täcka hela uppföljaren den anpassar. En ny intervju med Deadline avslöjar säsongens 7 avsnitt, möjligheten till en tredje och till och med fjärde säsong, och hur showrunners planerar att berätta historien.

The Last of Us Part II är ett långt spel. Så pass mycket att showrunners och regissörer Craig Mazin och Naughty Dog-president Neil Druckmann insåg att det skulle behöva berätta sin historia över flera säsonger.

“Det berättarmaterial vi fick från Del II av spelet är mycket mer än det material som fanns i det första spelet, så en del av det vi var tvungna att göra från början var att lista ut hur man berättar den historien över säsonger”, sa Mazin. “När du gör det letar du efter naturliga pauser, och när vi lade ut det kändes den naturliga pausen för den här säsongen som om den kom efter sju avsnitt.”

Även om säsong 2 kommer att vara kortare än säsong 1, sägs ett av dess avsnitt vara “ganska långt”. Showrunners antyder också att en potentiell säsong 3 kommer att vara mycket större i omfattning. Trots detta tror inte Mazin att de kan berätta hela historien på två säsonger eftersom de vill ta sin tid. “Och faktiskt kan historien kräva säsong 4”, säger han.

HBO har ännu inte förnyat The Last of Us för en tredje eller fjärde säsong, men Mazin tror att det kommer att hända, “så länge folk fortsätter att titta.”

För de som är oroliga för att säsong 2 skulle skynda igenom Del II:s händelser verkar det som om du kan slappna av. Vi får se var historien slutar när The Last of Us Säsong 2 startar 2025. För att se vad säsongen har att erbjuda kan du ta en första titt på Joel och Ellie, och läsa om rollbesättning för Dina, samt Manny, Mel, Owen och Nora. Skådespelaren Jeffrey Wright har nyligen castats för att återupprepa sin roll som Isaac. [Källa: Deadline]

Den kommande säsongen av “The Last of Us” kommer att bestå av totalt sju avsnitt och kommer inte att täcka hela uppföljaren. Showrunners och regissörer har planerat att berätta historien över flera säsonger, med den första säsongen som en naturlig paus efter sju avsnitt. Trots att säsong 2 kommer att vara kortare än den första, antyds det att en tredje säsong kan komma att vara mycket större i omfattning, och möjligtvis även en fjärde säsong.

Craig Mazin och Neil Druckmann har fått mycket berättarmaterial från spelet “The Last of Us Part II”, vilket gör att de vill ta sin tid att berätta historien på ett genomtänkt sätt. De tror inte att de kan avsluta hela berättelsen på bara två säsonger, och en eventuell fjärde säsong kan komma att behövas för att fullt ut utforska karaktärerna och världen i spelet. Även om HBO ännu inte har förnyat serien för en tredje eller fjärde säsong, tror Mazin att det kommer att ske om tittarsiffrorna förblir höga.

För fans som är oroliga för att säsong 2 ska skynda igenom händelserna i “The Last of Us Part II”, verkar det som om showrunners tar sin tid med att berätta historien på ett noggrant och utförligt sätt. Vi får vänta och se var historien tar oss när säsongen har premiär 2025, och i väntan på det kan vi se fram emot att återigen få följa Joel, Ellie och de andra karaktärerna i denna spännande serie.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top