Uppdateringar för Control 2 och Max Payne 1 & 2 Remake

Remedy har gett uppdateringar om sin portfölj av kommande titlar via en kvartalsvis affärsöversyn. Förutom att måla upp den övergripande ekonomiska hälsan för studion delar rapporten detaljer om den nuvarande utvecklingsfasen för Control 2, Max Payne 1&2 Remake, Control multiplayer-spinoffen Codename Condor och mer.

Enligt rapporten fokuserar Control 2-teamet på att slutföra beviset på konceptstadiet, där spelvärlden, spelmekaniken och visuella mål bevisas. Projektet förväntas gå in i produktionsklarhet i Q2 i år. Control 2 annonserades först 2022.

Max Payne 1&2 Remake, som först annonserades 2022 som en ombyggd version som kombinerar båda spelen till en enda titel, förblir i produktionsklarhetstadiet, som först annonserades förra oktober. Dock förväntas spelet gå in i full produktion i Q2 2024.

Codename Condor har gått in i full produktion. Remedy beskriver dess kärnloop som “engagerande” och att “spelet ger en unik Remedy-touch till genren.” Codename Kestral, Remedys andra multiplayer-titel som beskrivs som “ett premiumspel med en stark, samarbetsvillig multiplayer-komponent”, förblir i konceptstadiet.

Remedy delar också att Alan Wake 2 har sålt 1,3 miljoner enheter fram till början av februari och har återhämtat en “betydande” del av sina utvecklings- och marknadsföringskostnader i processen. Utvecklingsteamet fortsätter att arbeta på sina kommande expansioner, Night Springs och Lake House.

Efter Remedys förvärv av rättigheterna till Control från förläggaren 505 Games i februari är studion nu fri att göra vad den vill med IP:t. VD Tero Virtala säger: “Vi överväger för närvarande att självpublicera och relaterade affärsmodeller. Samtidigt ser vi aktivt på olika partnerpubliceringsmodeller och utvärderar potentiella partner.” Remedy förväntar sig också att ha två projekt i full produktion samtidigt och säger: “Vi är övertygade om att den goda framgången i början av året fortsätter till full produktion.”

Du kan läsa vår recension av Alan Wake 2 här och för Control här.

Remedy har delat med sig av spännande utvecklingsuppdateringar för flera av sina kommande titlar, inklusive Control 2, Max Payne 1 & 2 Remake och Codename Condor, under en kvartalsvis affärsöversyn. Enligt rapporten fokuserar teamet bakom Control 2 för närvarande på att slutföra beviset på konceptstadiet, och projektet förväntas gå in i produktionsklarhet under det andra kvartalet i år. Max Payne 1 & 2 Remake, som först annonserades 2022, förblir också i produktionsklarhetstadiet, men förväntas gå in i full produktion under Q2 2024.

Codename Condor, Remedy’s nya multiplayer-spinoff från Control, har gått in i full produktion och beskrivs som ett spel som bär den unika Remedy-touchen till genren. Samtidigt fortsätter arbetet med Alan Wake 2, som har nått en imponerande siffra på 1,3 miljoner sålda enheter fram till början av februari. Efter att ha förvärvat rättigheterna till Control från förläggaren 505 Games i februari, överväger studion nu olika alternativ för IP: t, inklusive tanken på att självpublicera och utforska olika partnerpubliceringsmodeller.

Remedy ser fram emot att ha två projekt i full produktion samtidigt och är övertygade om att den positiva framgången som uppnåtts tidigare i år kommer att fortsätta. Med flera spännande titlar på gång och målet att expandera och förädla sina spelvärldar, verkar framtiden ljus för Remedy och deras entusiastiska fans. Med all denna spänning och aktivitet pågår det kommer säkert bli intressant att se vad framtiden har i beredskap för detta innovativa spelföretag.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top