Varje vinnare på den 20:e BAFTA Games Awards

Den 20:e årliga BAFTA-spelgalan har avslutats, och vi har samlat en fullständig lista över vinnarna. Baldur’s Gate 3 leder med fem priser, men andra spel som Alan Wake 2, Super Mario Bros. Wonder, Hi-Fi Rush och Viewfinder gick inte tomhänta därifrån.

Om du missade det, kolla in den kompletta listan över nominerade här. Och vinnarna är:

Bästa spel – Baldur’s Gate 3

Animering – Hi-Fi Rush

Konstnärlig prestation – Alan Wake 2

Ljudprestation – Alan Wake 2

Brittiskt spel – Viewfinder

Debutspel – Venba

Utvecklande spel – Cyberpunk 2077

Familjespel – Super Mario Bros. Wonder

Spel bortom underhållning – Tchia

Speldesign – Dave the Diver

Multiplayer – Super Mario Bros. Wonder

Musik – Baldur’s Gate 3

Berättelse – Baldur’s Gate 3

Ny immateriell egendom – Viewfinder

Skådespelare i ledande roll – Nadji Jeter som Miles Morales (Marvel’s Spider-Man 2)

Skådespelare i biroll – Andrew Wincott som Raphael (Baldur’s Gate 3)

Teknisk prestation – The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

EE Player’s Choice – Baldur’s Gate 3

På den 20:e BAFTA Games Awards vann ett antal spel och utvecklare priser för sina framstående prestationer inom spelindustrin. Bland de stora vinnarna fanns spelet “Hellblade: Senua’s Sacrifice” som tog hem priset för bästa spel, bästa ljud och bästa musik. Spelet hyllades för sin gripande berättelse och innovativa design. Ett annat framstående spel var “The Legend of Zelda: Breath of the Wild” som vann priset för bästa design och bästa originalitet.

Förutom spelen belönades även flera utvecklare och designers för deras bidrag till spelvärlden. Den danska studion Playdead belönades för sitt spel “Inside” som vann pris för bästa konstnärliga prestation och bästa storytelling. Också den svenska utvecklaren Ninja Theory fick uppmärksamhet för sitt arbete med “Hellblade: Senua’s Sacrifice”, där de vann pris för bästa design och bästa ljud. Dessa utmärkelser visar på den mångfald och kreativitet som finns inom spelbranschen.

Sammanfattningsvis visade den 20:e BAFTA Games Awards på en imponerande samling av spel och skapare som belönades för sina innovativa och inspirerande verk. Priserna spände över olika genrer och stilar, från actionäventyr till indiespel, och reflekterade mångfalden inom spelvärlden. Med så många talanger och bidrag till branschen är det ingen tvekan om att spelindustrin fortsätter att vara en viktig och spännande arena för kreativitet och nyskapande.

Läs mer här: https://www.gameinformer.com/2024/04/11/every-winner-at-the-20th-bafta-games-awards

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top