Xbox stänger ned flera studios.

Xbox stänger Arkane Austin, Tango Gameworks och fler under Bethesda, enligt IGN. Alpha Dog Games, som ligger bakom förra årets mobila Mighty Doom, stängs också enligt rapporten. Roundhouse Games påverkas också, men kommer att absorberas av The Elder Scrolls Online-teamet ZeniMax Online Studios.

Tango har bekräftat nyheterna online, med ett tack till sina fans:

Arkane Austin har följt efter och bekräftat nyheterna online tillsammans med information om att spelare som köpte Redfalls Hero Pass kommer att vara berättigade “att få värdet av uppgraderingen”. Här är studions uttalande:

Dessa nedläggningar kommer efter att Tango levererade den mycket väl mottagna Hi-Fi Rush förra året några månader innan Arkane Austin släppte Redfall, som tyvärr inte blev vad man förväntade sig, med både kritiker och fans besvikna över det första persons vampyr-skjutspelets från studion bakom Dishonored-serien.

IGN har lärt sig om dessa nedläggningar i e-postmeddelanden skickade till personal av Xbox Game Studios chef Matt Booty, där verkställande direktören hänvisade till omfördelning som anledning till nedläggningarna. Här är hela e-posten:

“Denna dag delar jag förändringar vi gör i våra Bethesda- och ZeniMax-team. Dessa förändringar grundar sig i att prioritera högeffekttitlar och investera ytterligare i Bethesdas portfölj av blockbusterspel och älskade världar som ni har vårdat i många decennier.

Att satsa på dessa framtagna och bygga nya kräver att vi tittar över verksamheten för att identifiera de möjligheter som är bäst positionerade för framgång. Denna omfördelning av titlar och resurser innebär att några team kommer att omfördelas till andra och att några av våra kollegor kommer att lämna oss.

Här är förändringarna som träder i kraft:

Arkane Austin – Denna studio kommer att stänga med vissa medlemmar i teamet som kommer att ansluta till andra studior för att arbeta på projekt över Bethesda. Arkane Austin har en historia av att göra inflytelserika och innovativa spel och det är en pedigre som alla bör vara stolta över. Redfalls tidigare uppdatering kommer att vara den sista då vi avslutar all utveckling av spelet. Spelet och dess servrar kommer att förbli online för spelarna att njuta av och vi kommer att erbjuda erbjudanden till spelare som köpte Hero DLC.

Alpha Dog Studios – Denna studio kommer också att stängas. Vi uppskattar teamets kreativitet med att föra Doom till nya spelare. Mighty Doom kommer att avslutas den 7 augusti och vi kommer att stänga möjligheten för spelare att göra några köp i spelet.

Tango Gameworks – Tango Gameworks kommer också att stänga. Vi är tacksamma för deras bidrag till Bethesda och spelare runt om i världen. Hi-Fi Rush kommer fortsätta att vara tillgängligt för spelare på de plattformar det är idag.

Roundhouse Games – Teamet på Roundhouse Games kommer att gå med i ZeniMax Online Studios (ZOS). Roundhouse har spelat en nyckelroll i många av våra nyligen lanserade spel och att ta med dem till ZOS för att arbeta på The Elder Scrolls Online kommer att göra så att vi kan göra ännu mer för att växa världen som miljoner spelare kallar hem.

Med denna konsolidering av våra Bethesda-studioteam, så att vi kan investera djupare i vår portfölj av spel och ny IP, kommer ett litet antal roller inom vissa Bethesda-publicering och företagsgrupper också att avskedas.”

Game Informer har kontaktat Xbox och Bethesda för kommentar och kommer att uppdatera denna historia om det kommer mer information.

Arkane Austin är ena halvan av det Bethesda-ägda Arkane Studios, den andra halvan är Arkane Lyon. Båda studiorna arbetar ofta tillsammans på Arkane-spel, men Arkane Austin ledde laddningen på titlar som Redfall och 2017 års Prey medan Arkane Lyon ligger bakom Deathloop från 2021 och det inkommande Marvel’s Blade.

Xbox meddelade att de kommer att stänga flera spelstudios som ingår i Bethesda-familjen, inklusive Arkane Austin, Tango Gameworks, Alpha Dog Games och Roundhouse Games. Beslutet togs som en del av en omstrukturering för att fokusera resurser på att utveckla framgångsrika spel inom Bethesdas portfölj. Målet är att investera ytterligare i blockbusterspel och älskade spelvärldar som har varit populära under många år.

Tango Gameworks, som är kända för sitt arbete med spel som Hi-Fi Rush, bekräftade nyheten om nedläggningen online och tackade sina fans för deras stöd. Arkane Austin, som släppte spelet Redfall förra året, har också bekräftat att de kommer att stängas. Spelare som köpte Redfalls Hero Pass kommer att erbjudas någon form av kompensation för avslutningen av spelets utveckling.

Beslutet att stänga studiorna har genererat blandade reaktioner bland spelare och fans, med vissa som är besvikna över att se sådana omtyckta studioer gå offline. Xbox Game Studios chef Matt Booty skickade ett e-postmeddelande till personalen om omstruktureringen, som betonade vikten av att prioritera högeffekttitlar och investera i Bethesdas spelportfölj. Trots nedläggningarna fortsätter andra studior som ZeniMax Online Studios att växa och utveckla populära titlar som The Elder Scrolls Online.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top