Zelda blir huvudkaraktär i september.

Under många år har fans av Legend of Zelda ropat efter att titelprinsessan ska spela huvudrollen i sitt eget spel, men även när hon har blivit en mer framträdande karaktär i senaste spelen har ett Zelda-ledd Zelda-spel ännu inte dykt upp på butikshyllorna. I dagens Nintendo Direct uppfylldes till sist den önskan; i Spelet Legend of Zelda: Echoes of Wisdom är det upp till Prinsessan Zelda att rädda Hyrule när Link blir tillfångatagen.

Även om spelet tar sin konststil från 2019 års nyversion av Link’s Awakening, är detta inte en remake av något slag, och det finns ingen tydlig indikation om att det är kopplat till Link’s Awakening. I detta äventyr använder Zelda en ny magisk föremål kallat Tri Rod för att resa över Hyrule. Tri Rod kan skapa “ekon” av föremål, som bord, sängar eller lådor, för att klättra och utforska övärlden och dess fängelsehålor, men det slutar inte där. Vattenblockens ekkon kan användas för att simma upp och över vissa hinder, medan studsmattor låter spelare enkelt hoppa över klyftor.

Genom spelets demonstration förklarar seriens producent Eiji Aonuma att spelare även kan skapa ekkon av fiender, och att dessa fiender kan användas i strid på din sida. Zelda fångar en moblin för att slåss mot några slämyxor, använder sedan kött för att locka till sig fågelfiender och kallar på en deku baba för att svalja dem. Aonuma fortsätter att säga att det finns så många ekkon i spelet och att han inte ens har räknat dem alla – vi får lära oss vad gränserna för ekkon är, om det finns några, någon annan gång.

När trailern fortsätter får vi fler glimtar av vilka karaktärer Zelda kommer att interagera med under spelets gång, och det inkluderar två typer av Zoras, några Deku-shrubs, en Sheikah-person (eventuellt Impa) och den Store Deku-trädet. Det inkluderar också lite 2D-plattformsspel och undervattensektioner, samt Zelda som använder fåglar och växter med helikopterliknande blad för att glida.

Spelet släpps tillsammans med en guldtämjd Hyrule-temad Switch lite, som du kan se i bildgalleriet ovan. Som tur är behöver du inte vänta länge på någon av dem: den bärbara konsolen och Spelet Legend of Zelda: Echoes of Wisdom kommer att vara tillgängliga senare i år, den 26 september.

Under många år har fans av Legend of Zelda längtat efter att prinsessan Zelda ska ta huvudrollen i sitt eget spel, och äntligen i Nintendo Direct avslöjades att i det kommande spelet Legend of Zelda: Echoes of Wisdom kommer Zelda att vara huvudpersonen. I spelet måste Zelda rädda Hyrule när den vanlige hjälten Link blir tillfångatagen. Spelet tar sin konststil från 2019 års nyversion av Link’s Awakening, men det är inte en remake och verkar inte vara kopplat till det spelet.

I Legend of Zelda: Echoes of Wisdom använder Zelda ett magiskt föremål kallat Tri Rod för att resa över Hyrule. Tri Rod kan skapa “ekon” av olika föremål, vilket gör att Zelda kan klättra och utforska världen och dess fängelsehålor på nya sätt. Spelare kan även skapa ekkon av fiender, som sedan kan användas i strid. Spelets producent Eiji Aonuma avslöjar att möjligheterna med ekkon är många och att det finns en stor variation av dem att utforska under spelets gång.

I den senaste trailern för spelet får vi en inblick i vilka karaktärer Zelda kommer att interagera med, inklusive olika varelser och karaktärer från Zelda-universumet såsom Zoras, Deku-shrubs och Sheikah-personer. Spelet inkluderar även plattformsspel och undervattensektioner, samt spännande gameplay-element som att flyga med fåglar och växter. Spelet släpps tillsammans med en särskild Hyrule-temad Switch Lite och kommer att finnas tillgängligt den 26 september, vilket gör att fans inte behöver vänta länge innan de kan dyka in i Zelda’s nya äventyr i Echoes of Wisdom.

Related Articles

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top