Zelda i Legend of Zelda: Echoes of Wisdom, ute i September.

Under årens lopp har fans av Legend of Zelda ropat efter att den titulära prinsessan ska få ha huvudrollen i sitt eget spel, men även om hon har blivit en mer framträdande karaktär i senaste spelen så har det ännu inte dykt upp något Zelda-ledd spel på butikshyllorna. I dagens Nintendo Direct, så blev den önskan äntligen uppfylld; i The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom, är det upp till prinsessan Zelda att rädda Hyrule när Link blir tillfångatagen.

Även om spelet tar sin konststil från 2019 års Link’s Awakening remake, så är denna titel inte någon form av remake, och det finns ingen tydlig indikation på att den är kopplad till Link’s Awakening. I detta äventyr använder Zelda en ny magisk föremål kallad Tri Rod för att resa genom Hyrule. Tri Rod kan skapa “ekon” av föremål, som bord, sängar eller lådor, för att klättra och utforska övärlden och dess fängelser, men det slutar inte där. Ekon av vattenblock kan användas för att simma upp och över vissa hinder, medan studsmattor tillåter spelare att enkelt hoppa över gap.

Genom spelgenomgången förklarar seriens producent Eiji Aonuma att spelare också kan skapa eko av fiender, och att dessa fiender kan användas i strid på din sida. Zelda fångar en moblin för att slåss mot några slajm, sedan använder kött för att locka till sig fågel fiender och kallar på en Deku Baba att snap up dem. Aonuma fortsätter med att säga att det finns så många eko i spelet och att han inte ens har räknat dem alla – vi får lära oss vad gränserna för ekon är, om det finns några, någon annan gång.

När trailern fortsätter så får vi fler glimtar av vilka Zelda kommer att interagera med under spelets gång, och det inkluderar två sorters Zoras, några Deku buskar, en Sheikah-person (potentiellt Impa) och den stora Deku-trädet. Den har även vissa 2D-plattformssektioner och undervattensektioner, samt Zelda som använder fåglar och växter med helikopterliknande blad för att glida.

Spelet lanseras tillsammans med en gyllene Hyrule-tema Switch lite, som du kan se i bildgalleriet ovan. Lyckligtvis behöver du inte vänta länge på någon av dem: den bärbara konsolen och The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom kommer att vara tillgängliga senare i år, den 26 september.

I det kommande spelet The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom kommer prinsessan Zelda äntligen att ta huvudrollen och rädda Hyrule på egen hand. Trots att fansen har önskat ett Zelda-ledd spel i många år, har det ännu inte varit något på riktigt. I detta äventyr, som inte är en remake utan en helt ny berättelse, använder Zelda en magisk föremål kallad Tri Rod för att skapa “ekon” av föremål och fiender för att navigera genom Hyrule och bekämpa ondska.

Spelets konststil är hämtad från 2019 års Link’s Awakening remake, jämförbart men ändå unikt för Echoes of Wisdom. Det finns ingen direkt koppling till Link’s Awakening i spelet, som introducerar nya mekaniker som att skapa eko av fiender och använda dem i strider. Med Tri Rod kan Zelda skapa ekon av vattenblock för att simma och studsmattor för att hoppa över hinder, vilket ger en ny dimension till utforskningen och striderna i spelet.

Under spelets gång kommer Zelda att interagera med olika karaktärer som Zoras, Deku buskar, Sheikah-personer och Deku-trädet. Det finns också 2D-plattformssektioner och undervattensektioner att utforska. För de som är entusiastiska över lanseringen av spelet kan de se fram emot den 26 september då Echoes of Wisdom släpps tillsammans med en specialdesignad gyllene Hyrule-tema Switch lite. Fansen kommer äntligen få chansen att spela som prinsessan Zelda och utforska Hyrule i detta efterlängtade äventyr.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top