Dragon Age: Veilguard’s Leads on Name Change and Solas’ Role

Dragon Age 4 avslöjades för år sedan under namnet “Dragon Age: Dreadwolf”. Men med bara några månader kvar innan spelet lanseras på hösten 2024 meddelade BioWare att de bytte namn till “Dragon Age: The Veilguard”. Inför den här tillkännagivelsen besökte “Game Informer” BioWares kontor i Edmonton för en exklusiv titt på spelet för vår “Dragon Age: The Veilguard” omslagsartikel. Det var här vi fick reda på att namnet hade ändrats.

Jag intervjuade olika Veilguard ledare för omslagsartikeln, och en av de första frågorna jag ställde till dem var: “Varför namnändringen?” Här är vad var och en berättade för mig:

BioWares spelets regissör Corinne Busche: “För det första skulle jag säga att dessa spel är en spegling av de lag som skapar dem, och som en del av det innebär det att vi lär oss mycket om vad spelets hjärta och själ verkligen är när vi utvecklar det. Och vi lärde oss snabbt och insåg att spelets absoluta hjärta är dessa autentiska, diverse kamrater. När vi tog ett steg tillbaka, som vi alltid gör, granskar vi alltid våra beslut och ser till att de fortfarande representerar det spel vi försöker bygga. Det kändes bara som att vi behövde en titel som verkligen representerade vad det här spelet handlade om.

Nu vill jag vara tydlig: Jag älskar Solas och han spelar en viktig roll i spelet, men det här är inte ett spel om Solas. Så i allt vi gör, i ett försök att fånga den autentiska upplevelsen, kände vi att titeln verkligen behövde ändras.”

Veilguards kreativa regissör John Epler: “Dragon Age har alltid handlat om karaktärer, inte bara skurkarna, utan också ditt lag, dina kamrater, de andra karaktärerna i världen. Och när vi byggde Dragon Age: The Veilguard – finns det en analogi jag gillar att använda, vilket är: ‘Om du vill skulptera en elefant av marmor tar du bara en bit marmor och tar bort allt som inte ser ut som en elefant.’ När vi byggde det här spelet blev det väldigt tydligt att det var mindre att vi försökte skapa The Veilguard och mer att The Veilguard tog form när vi byggde spelet.

Solas är fortfarande en central figur i det. Han är fortfarande en betydande karaktär. Men verkligen, fokus skiftar till laget. Det handlar om de personer du rekryterar. Det handlar om att stoppa världens undergång med den här gruppen specialister, dessa otroligt intressanta och diverse karaktärer som du rekryterar till ditt lag. Vi insåg att Dreadwolf föreslog en titel fokuserad på en specifik individ, medan The Veilguard, mycket likt Inquisition, fokuserar mer på laget.”

BioWares VD Gary McKay: “Först och främst, låt mig säga: Solas är fortfarande mycket en del av detta spel. Det här säger absolut ingenting om att han tar ett steg tillbaka. Men när vi reflekterade över vad som verkligen var hjärtat i detta spel såg vi verkligen att kamraterna hoppade fram för oss. Jag tycker att du skulle kunna hävda att dessa kamrater är de bästa franchise någonsin har sett. Vi har sju otroligt unika karaktärer, var och en med sina egna personligheter, motivationer; de har djupa historier, och du har en möjlighet att verkligen interagera med dessa karaktärer på ett sätt som både formar deras historia men också påverkar huvudhistorien, ända ner till att ha möjlighet att påverka deras öde.

Det handlar inte bara om historien; de är också en integrerad del av själva spelet. Så när vi verkligen tittar på vad hjärtat i detta spel är, spelets mittpunkt, handlar det om kamraterna – The Veilguard. Vi kände att titeln behövde återspegla vad vi trodde var spelets mittpunkt.”

Tidigare exekutiv producent för Dragon Age och Veilguard-konsult Mark Darrah: “Jag tror att det absolut är det rätta valet. Namn kan få en rörelse. Man kan argumentera för att det här spelet på något sätt har kallats Dreadwolf sedan sina tidigare dagar. När spelet utvecklades, när BioWare precis hade klargjort exakt vad det var, så är det väldigt moget att ta ett steg tillbaka och säga, ‘Vi kallade det något. Representerar det verkligen fortfarande vad spelet är?’ Och jag tycker att det faktum att laget var villigt att ta det steget är fantastiskt, och jag tror att det här är absolut det rätta beslutet.”

När jag frågar om Solas roll i berättelsen efter att ha lärt mig att hans namne inte längre finns med i spelns titel säger Darrah att Veilguard fortfarande leder Elvens Guds berättelse åt rätt håll. Han tillägger: “Det låter oss förhoppningsvis ge en bra avslutning på alla olika attityder gentemot Solas som kommer att komma från personer som älskar Solas, som håller med Solas, som hatar Solas, människor som vill sparka Solas från ett byggnadstak – jag tror att vi ger dig möjligheten att få en avslutning på det, men sedan berätta en större berättelse om The Veilguard och om världen som helhet.”

Att prata med Epler lär jag mig mer om hur Solas inte riktigt är den stora skurken jag förväntade mig innan jag såg de inledande timmarna av Veilguard. Det finns mycket mer nyans till varjeones favorit skalde älva.

“De mest intressanta skurkarna för mig, och ärligt talat för de flesta, är inte bara raka, ‘Jag vill avsluta världen.’ För dem är de hjältar i historien, och Solas är inget undantag,” berättar Epler för mig. “Solas känner alltid att han är en tragisk hjälte men en hjälte ändå, så han kommer in i det här och är fast övertygad om att det han gjorde, det som du stoppade honom från att göra, var rätt – att du gjorde en misstag. Men nu är han fast och kan inte räcka ut och aktivt påverka [Thedas], så han behöver arbeta med dig.

“Det låter oss ge mycket nyans till den relationen,” säger Epler.

Om du undrar vad Epler menar när han säger att Solas är fast, är det ganska bokstavligt – i spelets prolog, som är en del av de 20-minuters spelsegment BioWare nyligen släppte (ovanstående video), stoppar spelarkaraktären Rook och kamraterna Lace Harding, Varric Tethras och Neve Gallus Solas försök att förstöra The Veil, en barriär mellan den magiska Fade och Thedas. Jag kommer inte att spoilera exakt vad som händer här, men Rook svimmar omedelbart efteråt och vaknar upp i ett drömskt landskap till rösten av Solas själv… eftersom han är fast här.

Han förklarar att han försökte flytta Elgar’nan och Ghilan’nain, båda som är en del av Evanuris eller Elvens gudar från forntiden, till ett nytt fängelse eftersom det gamla inte längre höll dem på rätt sätt. Tyvärr för Solas är han fast här – i Fade – av vår handling och Elgar’nan och Ghilan’nain är fria, förbannade och vandrar runt Thedas. Det är upp till Rook att stoppa dem, men det verkar som att de kommer att behöva samarbeta med Solas (eller åtminstone lyssna på hans råd och vägledning) för att göra det.

“Så en av principerna vi tog till när vi byggde historien om The Veilguard tidigt var att vi ville att spelets början skulle kännas som det sista kapitlet i en tidigare historia och du kommer in precis i slutet, du kommer in som om du hade jagat Solas – (Solas i slutet av Dragon Age: Inkvisitions Trespasser DLC) som sa att han skulle avsluta världen och riva ner The Veil,” tillägger Epler.

Epler säger att spelare kommer att se tidigt på (och som berättelsen utvecklas över Veilguard) att Solas ser mycket av sig själv i dig, spelarkontrollerade Rook, särskilt “delar som han kanske inte gillar att möta.” Som ett resultat finns det en intressant dragkamp mellan Solas och Rook. Han säger att spelare kan definiera relationen mellan dessa två karaktärer med sina val i dialog.

“Du kan fortsätta att vara misstänksam och fientlig mot honom, eller så kan du börja se honom och hitta den gemensamma marken, den anknytningen mellan er båda, och verkligen utveckla en annan relation över berättelsens gång,” säger Epler.

För mer information om spelet, inklusive exklusiva detaljer, intervjuer, videofunktioner och mer, klicka på Dragon Age: The Veilguard-knappen nedan.

Dragon Age 4 avslöjades för år sedan under namnet “Dragon Age: Dreadwolf”. Men med bara några månader kvar innan spelet lanseras på hösten 2024 meddelade BioWare att de bytte namn till “Dragon Age: The Veilguard”. Innan denna ändring besökte “Game Informer” BioWares kontor i Edmonton för att få en exklusiv titt på spelet i en omslagsartikel. Det var under denna intervju som det avslöjades att namnet hade ändrats till “The Veilguard”.

BioWares kreativa regissör Corinne Busche förklarade att beslutet att byta namn handlade om att återspegla spelets fokus på de autentiska och diverse kamraterna som spelarna rekryterar. Spelet handlar om stoppa världens undergång med hjälp av detta team av specialister. Även om Solas fortsätter att spela en viktig roll i berättelsen, så är fokus nu mer på laget och dess dynamik. Andra ledande personer inom Veilguard-projektet, som John Epler och Gary McKay, bekräftade också att namnbytet reflekterade den centrala rollen som kamraterna spelar i spelets hjärta.

Mark Darrah, tidigare exekutiv producent för Dragon Age och Veilguard-konsult, stödde beslutet att ändra namnet och betonade att detta beslut gjordes för att spelet skulle få den rätta representationen. Han diskuterade också Solas roll i berättelsen och hur spelarna kommer att få möjlighet att interagera med och påverka karaktärerna, inklusive Solas. John Epler gav också insikter om hur Solas inte är en vanlig skurk utan en mer nyanserad och komplex karaktär som spelarna kommer att få utforska och interagera med på olika sätt under spelets gång.

Related Articles

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top