Följeslagare kan skapa romantik och relationer i Dragon Age: The Veilguard

Dragon Age: The Veilguard är ett BioWare RPG, vilket innebär många saker, inklusive att spelet kommer att innehålla romans. Baserat på vad jag lärt mig under en nylig resa till BioWares kontor i Edmonton för den nuvarande Game Informer omslagsartikeln kommer Veilguard att vara lagets mest romantiska spel hittills.

Varje följeslagare i spelet har en relationsnivå relaterad till Rook, och de val du gör (inte ens specifikt om följeslagaren, utan i världen i allmänhet), vad du säger till följeslagarna, hur du hjälper eller inte hjälper dem, och mer spelar alla in. Varje gång du höjer en följeslagares relationsnivå, låser du upp en färdighetspoäng att spendera specifikt på den följeslagaren. Även om följeslagarnas färdighetsträd bleknar i jämförelse med Rooks omfångsrika träd, som inkluderar passiva förmågor, stridsförmågor och mer, samt vägar till tre unika klassspecialiseringar, finns det fortfarande en viss anpassning här.

Varje följeslagare har tillgång till fem förmågor, men du kan bara ta med dig tre in i strid. Därför är det viktigt att planera vilka färdigheter att spendera poäng på och hur dessa färdigheter kan synergisera med din nuvarande uppställning på slagfältet. Även om jag inte kunde bekräfta, antyder Dragon Age-seriens konstnärliga chef Matt Rhodes att följeslagares problem, bekymmer och personliga uppdrag kommer att påverka denna relationsnivå och hur en följeslagare interagerar med Rook.

Romantik är en central del av relationerna i spelet, säger Busche, medan hon noterar att vissa av romanserna kommer att bli ganska heta. Dock kommer inte alla att vara det, eftersom “varje romans har en mycket annorlunda smak”, enligt Busche. Vissa karaktärer är rak på sak, medan andra är mer klumpiga, då de aldrig tidigare varit i en relation. “Du lär dig vem dessa karaktärer är genom hur deras romanser utvecklas”, säger hon. Hon liknar romantiska och platoniska relationer med en annan anledning att “nivå upp” dina följeslagare. Det är inte bara erfarenhet och färdighetspoäng som avgör Rooks ställning med följeslagarna, utan även dialoger som följer berättelsen.

BioWare har redan avslöjat att varje följeslagare i Veilguard är pansexuell, märkbart annorlunda från den av spelgemenskapen kallade “spelarsexuella” tillvägagångssättet i vissa spel, där NPC:erna justerar sina romantiska och sexuella intressen baserat på spelaren snarare än deras egen sexuella läggning. Som pansexuella följeslagare är de attraherade av människor av alla kön (eller oberoende av kön). Det är en avgörande skillnad eftersom dina följeslagare i Veilguard inte bara kommer att tävla om din tillgivenhet – de kan också känna attraktion för andra följeslagare i det titulära Veilguard.

Att ignorera en följeslagare kan knuffa dem in i famnen på någon annan i teamet. Busche säger att följeslagare kan inleda romanser med varandra, även om jag inte kan bekräfta om detta innebär att Rook inte kan inleda en romans med dem.

Jag såg inget som liknade romantik under mina allra första timmar med spelet. Dock såg jag den romantiskt inställda “emotionella” responsen i Rooks dialogval ibland, vilket ledde till att min Rook flörtade med ismagikern och privatdetektiven Neve Gallus. Busche säger att detta är möjligheten att flirta och föra platoniska relationer till romantiska territorier, även om Rooks flirtande ansträngningar inte alltid besvaras. Men det betyder inte att du bör ignorera de andra alternativen – jag såg dialogval som vänliga, sarkastiska och direkta också, och jag kan se hur dessa olika smaker av dialoger troligen blandas in i Rooks relationer med följeslagarna. Det är fortfarande ett ganska mystiskt system för mig, men eftersom Veilguard förväntas släppas i höst, behöver jag inte vänta alltför länge för att lära mig mer och det behöver inte du heller.

För mer information om spelet, inklusive exklusiva detaljer, intervjuer, videoreportage och mer, klicka på knappen för Dragon Age: The Veilguard hubben nedan.

Dragon Age: The Veilguard är ett BioWare RPG som kommer att inkludera romantiska relationer mellan följeslagare. Spelet tar relationer till en ny nivå genom att låta spelaren utforska och utveckla romantik och vänskap med de olika karaktärerna i laget. Varje följeslagare har en relationsnivå relaterad till huvudkaraktären Rook, vilket påverkas av spelarens val och handlingar både i dialog och i spelvärlden.

Romantik är en central del av relationerna i Dragon Age: The Veilguard, där spelare har möjlighet att utforska olika romantiska relationer och intressen mellan karaktärerna. Karaktärerna är pansexuella, vilket innebär att de kan vara attraherade av personer oavsett kön. Följeslagare i spelet kan även utveckla romantiska relationer med varandra, vilket skapar en dynamisk och intressant dynamik mellan karaktärerna.

Även om romantik är en viktig del av spelet, så finns det även andra typer av relationer som kan utforskas, från vänskap till rivalitet. Spelaren har möjlighet att interagera med följeslagarna på olika sätt genom dialogval och handlingar, vilket påverkar hur relationerna utvecklas under spelets gång. Med en rad olika dialogalternativ och möjligheter att utforska romantiska och platoniska relationer, erbjuder Dragon Age: The Veilguard en spännande och varierande spelupplevelse för spelare som är intresserade av att utforska komplexa och djupgående relationer mellan karaktärerna.

Related Articles

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top