Alla spel på Day of the Devs SGF Edition 2024

Huvudshowcase på Summer Game Fest är en oavbruten skur av enorma trailers för massiva spel, men trots dess två timmars längd finns det gott om kommande spel som inte har tid att visas. Som tur är finns Day of the Devs showcase, som sändes strax efter, för att sätta fokus på en lovande grupp indiespel. Från nya avslöjanden som Battle Vision Network till releasedatumet för det efterlängtade UFO50, här är allt som presenterades i dagens showcase i ordning efter framträdande.

Simpler Times är ett spel utan strid, inga timrar och inget tryck. I denna lugna lo-fi-upplevelse löser du pussel, lyssnar på musik och målar bilder medan Tainas berättelse vecklas ut. Om du är intresserad behöver du inte vänta länge: det släpps på Steam idag.

Nästa spel från Capybara Games, teamet bakom Grindstone och Might & Magic, är Battle Vision Network, en pusselbaserad, tävlingsinriktad multiplayer-upplevelse. Den en-mot-en-färgmatchande striden kommer att innehålla unika lag, låsbara handritade enheter och säsongsbaserad spelupplevelse när den lanseras nästa år.

Beskrivet som “den sista delen av en frihetstrilogi” som inkluderar The Game Bakers tidigare titlar Fury och Haven, Cairn är ett överlevnadsspel om att klättra uppför ett berg. Varje vägg presenterar en unik utmaning, och det är upp till spelaren att hitta den bästa vägen till toppen med strategiska fotfästen, en arsenal av klätterutrustning och en öga för kreativa lösningar.

Ett spel med en distinkt Game Boy-estetik, Petal Runner beskrivs som en skiv-av-livet RPG där du levererar digitala husdjur (kallade HanaPets) till invånarna i Sapphire Valley. Med en motorcykel att utforska världen och din rävliknande följeslagare Kira vid din sida ger dig möjlighet att ge dig ut på en resa för att bli en pixelig Petal Runner.

Denna narrativa psykologiska skräckspel äger rum i två separata världar: den verkliga världens Orwellianska dystopi och ett surrealistiskt utrymme i ditt sinne kallat Minnenas värld. Dess trippiga visuella effekter och kroppshorror kommer att komma till konsoler och PC, men inget släppfönster har specificerats ännu.

Skapad av skaparen av Spelunky (och några av hans vänner) är UFO50 ett ambitiöst projekt. Det berättar historien om en fiktiv utvecklare kallad UFO Soft som skapade en konsol som existerade från 1982 till 1990. Spelare kan spela igenom hela konsolens 50-spelbibliotek i kronologisk ordning och se teknikens utveckling över tiden. Avslöjat redan 2017 kommer spelet äntligen se dagens ljus i september.

Cozy Grove, det livsseget om att hantera en ö hjäntad av vänliga spöken, får en uppföljare: Cozy Grove: Camp Spirit. Med fler spöken att bli vän med, en ny ö att utforska och dagliga uppdrag att ta itu med får dina anpassningsbara Spirit Scouts massor av nya uppgifter att slutföra. Uppföljaren kommer också låta dig adoptera husdjur, inklusive keldjurhundar och av någon anledning sniglar. Spelet kommer till Netflixs spelbibliotek den 25 juni.

I Koira finns det ingen dialog eller skriven text, men varje djur och karaktär är istället röstade av ett musikinstrument. Du kan smaka på hur det är att binda med din nya valp och vandra genom skogen när spelets demo släpps på Steam inom kort.

Denna “roll-pusslingsäventyr” är som en typisk rutbaserad action/äventyrstitel, men varje gång du rör dig, glider hela raden eller kolumnen av din kartnät med dig. Faktum är att hela världen existerar på en sammanlänkad grid, så du måste navigera varje pussel, stad och dungeon skickligt för att komma dit du behöver. Den lanseras på PlayStation 5, Switch, PC och Netflix-spel nästa månad den 25 juli.

Vad får man när man blandar PS1-erans grafik, två gymnasieelever och Blumhouse Productions Games division? Fear The Spotlight följer Vivian och Amy när de smyger in på skolan för att leka med en Ouija-bräda, vilket naturligtvis går fruktansvärt fel. Utvecklad av Cozy Game Pals kommer detta retroskräckspel att lanseras senare i år.

Day of the Devs SGF Edition 2024 erbjuder en mycket välbehövlig paus från de stora titlarna som visas på Summer Game Fest. Ett spel som sticker ut är Simplar Times, en lugn och avslappnande upplevelse utan strid eller tryck. Här kommer spelare att lösa pussel, lyssna på musik och måla bilder medan de följer Tainas berättelse. Spelet släpps till och med på Steam samma dag det annonserades, vilket är en trevlig överraskning för fans av indie-spel.

Ett annat intressant spel som presenterades är Cairn, utvecklat av The Game Bakers. Spelet beskrivs som “den sista delen av en frihetstrilogi” och bjuder på överlevnadsutmaningar när spelaren klättrar upp för ett berg. Varje vägg erbjuder unika utmaningar som måste övervinnas med strategi och kreativa lösningar. Med en estetisk som påminner om Game Boy, Petal Runner tar spelare med på en resa som levererar digitala husdjur till invånare i Sapphire Valley. Med en unik design och spännande gameplay är det en indie-titel att se fram emot.

Fear The Spotlight är en annan unik titel som presenterades under Day of the Devs SGF Edition 2024. Skapat av Cozy Game Pals, spelet erbjuder en retro skräckupplevelse där spelare följer Vivian och Amy när de utforskar en skola och råkar ut för övernaturliga händelser. Med sin PS1-estetik och spännande berättelse ser detta spel ut att vara en spännande tillskott till skräckspelsgenren. Med en mångfald av indie-spel som visas under evenemanget visar Day of the Devs att det finns något för alla smaker i världen av spelutveckling.

Related Articles

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top