Dead By Daylight-utvecklare minskar personal.

Utvecklaren för Dead by Daylight, Behaviour Interactive, säger upp cirka 95 anställda, företaget har meddelat. Majoriteten av de berörda – 70 av 95 – arbetar på studion i Montreal, Kanada, som rapporterats av GamesIndustry.biz.

Anledningen till detta är enligt företaget omstrukturering när de strävar efter en tydligare vision kring “flera strategiska förändringar”. Behaviour säger att dessa uppsägningar inte kommer att påverka deras tjänsteverksamhet eller deras utveckling av Dead by Daylight.

“Att förverkliga denna tydligare vision [ledande inom skräck, ledande inom tjänster och utforska möjligheterna inom platsoberoende underhållning], kommer Behaviour att implementera flera strategiska förändringar av sin företagsstruktur, förbättra distinktionen mellan dess produkt, produktion, affärsutvecklings- och marknadsresurser,” står det i ett pressmeddelande. “Som en följd av dessa förändringar kommer företaget att minska sin personal med upp till 95 anställda, varav 70 är baserade i Montreal. Var och en av dessa individer har bidragit värdefullt till Behaviour, och kommer att få fullt stöd av organisationen för att driva nästa steg i sina karriärer.”

Utöver utvecklingen av Dead by Daylight hjälper Behaviour även The Quarry-utvecklaren Supermassive Games med att utveckla The Casting of Frank Stone, ett singelplayer skräckspel som utspelar sig i Dead by Daylight-universumet.

Dessa nedskärningar kommer några månader efter att studion sagt upp cirka 45 anställda på samma Montreal-kontor i januari och ansluter sig till en allt växande lista av nedslående uppsägningar och studioavslut under 2024.

Utvecklaren av Dead by Daylight, Behaviour Interactive, har meddelat att de kommer att säga upp upp till 95 anställda i en omstrukturering av företaget. De flesta av de berörda – 70 av 95 – arbetar på studion i Montreal, Kanada. Anledningen till nedskärningarna är att Behaviour strävar efter en tydligare vision och genomför flera strategiska förändringar inom företaget.

Företaget säger att dessa nedskärningar inte kommer att påverka deras tjänsteverksamhet eller deras fortsatta utveckling av Dead by Daylight. Enligt ett pressmeddelande från Behaviour kommer de att implementera flera strategiska förändringar för att förverkliga sin vision om att vara ledande inom skräck och tjänster samt utforska möjligheter inom platsoberoende underhållning. De säger att de kommer att stödja de uppsagda medarbetarna i deras nästa karriärsteg.

Utöver att utveckla Dead by Daylight, hjälper Behaviour även The Quarry-utvecklaren Supermassive Games med att skapa The Casting of Frank Stone, ett singelplayer skräckspel som utspelar sig i Dead by Daylight-universumet. Dessa nedskärningar kommer efter att Behaviour tidigare sagt upp cirka 45 anställda på samma Montreal-kontor i januari och är en del av en ökande trend med nedskärningar och studioavslut inom spelindustrin under 2024.

Related Articles

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top