Dragon Age: Veilguard Character Creator – BioWare’s Best Yet

När BioWare förberedde sig för att visa mig karaktärsskaparen för Dragon Age: The Veilguard på sina kontor i Edmonton, Kanada, förväntade jag mig något robust – det är 2024, karaktärsskapare har kommit långt, och Bioware har en rik historia av bra anpassning. Trots mina förväntningar var jag inte beredd på hur robust den faktiskt är i Veilguard. Tillräckligt robust, till och med, att BioWare använde den för att skapa de flesta NPC:erna i spelet, utom huvudkaraktärer som kompanjoner. Med lite överdrift är det ett överväldigande rikt skapelsessystem, och jag ser fram emot att se spelarskapade nära repliker av kändisar och monstruösa skapelser som skulle passa bättre i ett skräckspel.

Men jag ser också fram emot gemenskapens reaktion på Dragon Age-seriens bästa karaktärsskapare hittills. I hjärtat av det ligger inklusivitet, säger Veilguards speldirektör Corinne Busche till mig innan jag får guida henne genom att skapa min egen karaktär.

Som vanligt finns det fyra raser att välja mellan: alver, Qunari, människor och dvärgar. Efter att ha valt Qunari, bläddrar Busche genom olika förinställningar och förklarar att spelet tillåter mer detaljerade utseenden på varje och möjligheten att välja pronomen med hon/hennes, han/hans och henom separat från kön, välja olika kroppsformer och mer. Du kan se din karaktär, som kallas Rook i spelet, i fyra olika ljusscener när som helst, inklusive The Veilguards karakteristiska lila färgton, en ljus och solig tropisk dag och en gotisk natt.

Jag skämtar med teamet att efter att ha spenderat uppåt en timme med att skapa min Dragon Age: Inquisition-karaktär 2014, startade jag omedelbart om spelet efter att ha sett honom i den första filmsekvensen; ljussättningen i spelet fick min hårfärg att se hemsk ut bland andra problem jag hade med min inkvisitor. Veilguards kreativa direktör John Epler säger att teamet är medvetet om otaliga historier som den med Inquisition och dess grönfärgade karaktärsskapare och tillägger att BioWare arbetade hårt för att motverka den oro i Veilguard.

Huvud- och kroppsförinställningar kan väljas individuellt och anpassas efter ditt tycke med 40 olika komplexioner som inkluderar slät, robust, ungdomlig och fräknig hudton, hudfärger som sträcker sig från sval till neutral till varm, undertoner till de hudtonerna och även en melaninreglage. Busche berättar att BioWare förlitade sig på konsultation för att representera alla människor autentiskt. Det finns en vitiligoreglage (där du kan justera intensiteten och mängden) och reglage för din panna, ögonbryn, kinder, käke, haka, struphuvud och skalp. Du kan välja din underkläder, med nakenhet också eftersom “detta är en mogen RPG”, tillägger Busche, och använda “Body Morpher” för att välja tre förinställningar för varje hörn av en triangel och sedan flytta en markör inom den för att forma din kropp eller ditt huvud till en blandning av dessa förinställningar. Det är en imponerande teknik jag skulle vilja se användas i andra spel.

Jag kan fortsätta: Du kan justera höjd, axelbredd, bröststorlek, bakdelens storlek, höftbredd, hur blodsprängda dina ögon är, hur synliga grå starr är, sclerafärgen, hur sned din näsa är, hur stor dess bro är, storleken på näsborrarna och nässpetsen, och det finns lika många reglage, om inte fler, för saker som Roocks mun och öron. På bara öronen ser jag att du kan justera asymmetri, djup, rotation, öronlobens storlek och till och med lägga till blomkålsöra på din Rook. Busche säger att smink blandar moderna stilar med fantasin i Dragon Age med över 30 alternativ, inklusive intensitet, färg, glitter, ögonskugga, läppar och rouge.

Tatueringar är lika anpassningsbara tillsammans med alternativ för ärr och färg. Tatueringar, ärr och färg är mycket kulturellt relevanta för vissa släktlinjer, berättar BioWare för mig, med unika tatueringar för alver, till exempel. Du kan lägga till tatueringar i Rooks ansikte, kropp, armar och ben, och du kan justera saker som intensitet också.

Jag imponeras mest av håralternativen som visas; det finns massor och som någon med långt hår är jag särskilt glad över de roliga val jag kan göra. Du kan äntligen färga ditt hår med otraditionella färger, och det är vackert. EAs Frostbite-motor använder Strand-systemet för att rendera varje stil fullt ut med fysik. “Tekniken har äntligen hunnit ikapp vår ambition,” säger Matt Rhodes, konstnärlig ledare för Dragon Age-serien.

Efter att ha anpassat allt detta och valt vår Qunaris horntyp och material (av vilka det finns mer än 40 alternativ att välja mellan) är det dags att välja en klass mellan Rogue, Mage och Warrior – läs mer om Veilguards klasser här. Eftersom vi byggde en Qunari, valde vi Warrior. För det näst sista steget i karaktärsskaparen, åtminstone under den demo BioWare visar mig, väljer vi en fraktion. Av de sex alternativen väljer vi pirattematiska Lords of Fortune.

“Rook stiger till makt på grund av kompetens, inte på grund av en magisk McGuffin,” berättar BioWares kärnledare och Mass Effect exekutivproducent Michael Gamble för mig, i kontrast till Inquisitions ödet-har-valt-dig-karaktärisering.

“Rook är här för att de väljer att vara här och det säger något om den typ av karaktär vi har byggt,” tillägger Busche. “Någon behöver stoppa detta, och Rook säger, ‘Jag antar att det blir jag.'”

Klar att börja vår Rooks resa väljer vi ett förnamn och ett efternamn och en av fyra röster av engelsk maskulin, engelsk feminin, amerikansk maskulin eller amerikansk feminin. Det finns också en tonändrare för varje röst, vilket gör att du kan justera den ytterligare efter dina preferenser.

Stressa inte för mycket över att låsa in dina karaktärsskapelser innan du börjar spelet – Spegeln av Transformationen, som finns i Veilguards huvudnav The Lighthouse, låter dig ändra ditt fysiska utseende när som helst. Dock är klass, härkomst och identitet låsta och kan inte ändras efter att du har valt dem i spelets karaktärsskapare.

Härifrån beger vi oss till Minrathous, och du kan läsa mer om den berömda staden i vår omslagsberättelse, som är tillgänglig här.

För mer om spelet, inklusive exklusiva detaljer, intervjuer, videofunktioner och mer, klicka på knappen för Dragon Age: The Veilguard-hubben nedan.

Dragon Age: The Veilguards karaktärsskapare verkar vara BioWares mest detaljerade hittills, med en imponerande mängd anpassningsalternativ. Genom att erbjuda spelarna möjligheten att skapa unika och diversifierade karaktärer, visar spelet en inklusiv inställning med olika pronomen och kroppsformer att välja mellan. BioWare har lagt stor vikt vid att representera alla människor autentiskt genom en mängd olika hudfärger, hårstilar och ansiktsdrag.

Den omfattande karaktärsskaparen ger spelarna total kontroll över sitt utseende, inklusive möjligheten att justera allt från hår- och ögonfärg till ansiktsdrag och kroppsstorlek. Med möjligheten att lägga till tatueringar, ärr och detaljerade makeupalternativ kan spelarna verkligen skapa en unik och personlig karaktär. Dessutom erbjuder spelet ett brett utbud av kläder och accessoarer för att ytterligare anpassa sin karaktär.

Inte bara fokuserar Dragon Age: The Veilguard på att skapa visuellt imponerande karaktärer, utan det ger också spelarna möjlighet att välja klass och fraktion för att forma sin karaktärs berättelse och gameplay-stil. Med möjligheten att ändra sitt utseende när som helst i spelets värld, ger karaktärsskaparen en dynamisk och engagerande upplevelse för spelarna. Med en väl genomtänkt och detaljerad karaktärsskapare ser det ut som Dragon Age: The Veilguard kommer att erbjuda en spännande och personlig resa för spelarna att utforska.

Related Articles

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top