Drakåldern: Veilguards klasser och fraktioner

Som en del av karaktärsskapandeprocessen för Dragon Age: The Veilguard måste spelarna välja både en klass för sin spelarstyrda Rook och en fraktion. Efter att ha anpassat mycket av din Rooks kropp, inklusive saker som en Qunaris horn typ och material, till exempel, med de hundratals alternativen som finns tillgängliga i Veilguard, kommer det att vara dags att välja nämnda klass.

Det finns tre klasser att välja mellan: Rogue, Mage och Warrior. Som namnen antyder har var och en ett unikt stridssystem och spelar på olika sätt som ett resultat. Även om du kommer att utföra saker som lätta och tunga attacker med samma knappar, varierar vad dessa attacker gör beroende på din klass. Till exempel kan en svärd-och-sköld Warrior höftskjuta eller sikta med sitt sköld för att kasta den som Captain America, medan en Mage kan använda samma knapp för att kasta magiska räckviddsattacker – läs mer om striden i Veilguard i Game Informers exklusiva artikel här. Dessutom, när du specialiserar dessa klasser och låser upp deras individuella specialiseringar, kommer skillnaderna bara att bli ännu starkare.

Rogue har tillgång till tre specialiseringar. Duellanten är den snabbaste av de tre, med två klingor för snabba attacker; Sabotören använder trick och fällor; och Veil Ranger är ren räckvidd, snipande fiender från långt avstånd med en båge.

Mage kan använda nekromanti med Death Caller-specialiseringen; Evokers hanterar eld, is och blixt; och Spellblade använder magi-infunderade meleeattacker.

Krigaren kan bli en Reaper, som använder nattklingor för att stjäla liv och riskerar död för att få onaturliga förmågor; en Slayer, en enkel men stark expert på tvåhandsvapen; eller en Champion, en taktisk försvarskämpe.

Även om dessa specialiseringar inte spelar någon roll från början – du klassar in i dem via de färdighetsträd du fortskrider genom spelet – är det bra att se potentialen hos varje klass innan du väljer den.

För det näst sista steget av karaktärsskaparen, åtminstone under demon BioWare visar mig, väljer spelarna en fraktion. Grey Wardens återvänder, tillsammans med andra återvändande favoriter och nya tillskott som Antivan Crows, Mourn Watch, Shadow Dragons, pirat-temade Lords of Fortune, som är vad jag valde i min demo för den nuvarande Game Informer-omslaget, och Veil Jumpers.

Varje fraktion har unika vardagskläder, som bärs i specifika klipp när karaktären inte bär rustning, och tre unika egenskaper. Lords of Fortune, till exempel, får extra rykte med denna specifika fraktion, har ökad skada mot legosoldater och utför hänsynslösa avlivningar på fiender med lite mindre ansträngning. Veilguard spelets regissör Corinne Busche säger att detta fraktionsval, som kopplas till din karaktärs bakgrund, avgör vem din Rook var innan, hur de träffade Varric, varför de reser med Varric istället för sin fraktion, och mer.

“Budskapet i The Veilguard är att du inte räddar världen på egen hand – du behöver dina kamrater, men du behöver också dessa fraktioner, dessa andra grupper i världen,” säger creative director John Epler till mig. “Du hjälper dem, de hjälper dig nu.”

Han säger att BioWare ville undvika klichén att behöva samla 200 slumpmässiga resurser eller objekt innan de hjälper dig att rädda världen. Istället satte teamet upp fraktioner som vill hjälpa dig men har realistiska utmaningar och problem framför sig så att det narrativt ger mening varför du hjälper dem tillbaka när tiden är inne.

“Speltekniskt – varje av våra klasser har en specialisering, och var och en är kopplad till en fraktion”, fortsätter Epler. “Men utöver det har varje fraktion också en [kamrat] samt [personer vi kallar agenter, tillhörande] som existerar som ansiktena för dessa fraktioner. Vi ville inte bara säga, ‘Här är Grey Wardens, gå hantera med dem.’ Vi ville ha karaktärer inom den fraktionen som är sympatiska, som du kan se och bli ansiktet för fraktionen, så att även om det finns ögonblick där hela fraktionen kan vara ute med dig, är dessa karaktärer fortfarande med dig; de har fortfarande din rygg.”

Om du vill göra förändringar i din karaktärs fysiska utseende kan du göra det med Mirror of Transformation, som finns i huvudnavet för Veilguard, The Lighthouse. Men klass, härkomst och identitet är låsta och kan inte ändras efter att du har valt dem i spelets karaktärsskapare.

För mer information om spelet, inklusive exklusiva detaljer, intervjuer, videoinslag och mer, klicka på Dragon Age: The Veilguard nav-knappen nedan.

I spelet Dragon Age: The Veilguard måste spelarna välja både en klass för sin spelarstyrda Rook och en fraktion som en del av karaktärsskapandeprocessen. Det finns tre klasser att välja mellan – Rogue, Mage och Warrior – och var och en erbjuder ett unikt stridssystem och spelstil. Genom att specialisera sig inom varje klass kan spelarna låsa upp unika färdigheter och förmågor som gör deras Rook ännu kraftfullare i strid.

Förutom att välja en klass måste spelarna också välja en fraktion att tillhöra. Varje fraktion har unika egenskaper och förbindelser till karaktärens bakgrund och historia. Fraktionerna i spelet inkluderar återkommande favoriter som Grey Wardens samt nya tillskott som Lords of Fortune och Veil Jumpers. Spelarnas val av fraktion påverkar inte bara deras utseende utan också hur de interagerar med världen och andra karaktärer i spelet.

En central del av Dragon Age: The Veilguard är samarbetet med fraktionerna och kamraterna för att rädda världen. Genom att hjälpa fraktionerna och deras medlemmar i deras strävan kan spelarna i gengäld få stöd och fördelar i striden. Varje fraktion har sina egna mål och utmaningar, vilket skapar en dynamisk och engagerande värld att utforska. Med ett fokus på att skapa meningsfulla berättelser och relationer, lovar spelet en unik och minnesvärd upplevelse för alla fans av Dragon Age-serien.

Related Articles

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top