PlayStation Strategi för PC Går Bra

PlayStation’s PC-satsningar lönar sig, om den senaste rapporten från analytikgruppen Circana är något att gå efter. Det är för att utvecklaren Sucker Punch Productions Ghost of Tsushima, som ursprungligen släpptes på PlayStation 4 tillbaka 2020, var den bästsäljande spelet i maj 2024 i USA. Och det beror nästan säkert på den nyligen släppta PC-versionen av Ghost of Tsushima Director’s Cut den 16 maj.

Ghost of Tsushima Director’s Cut kom till PC nästan fyra år efter spelets initiala lansering på PS4, vilket talar för PlayStations PC-släppstrategi som man detaljerade förra månaden. Den sa att dess live-service spel, som årets Helldivers 2 eller det kommande 5v5 hjälte shooters Concord, kommer att lanseras dag-och-datum på PC, men dess stora single-player spel, som Ghost of Tsushima Director’s Cut och God of War Ragnarök (som kommer till PC i september), kommer att lanseras senare.

Resten av topp 10 för maj 2024 ser ut såhär:

– Ghost of Tsushima
– Paper Mario: The Thousand-Year Door
– Call of Duty: Modern Warfare III
– Helldivers II
– MLB: The Show 24
– Sea of Thieves
– Minecraft
– Elden Ring
– Hogwarts Legacy
– Stellar Blade

Och här är hur de 20 bästsäljande spelen under hela året ser ut:

För maj 2024 minskade spenderingarna på innehåll med 3% jämfört med maj 2023, ner till 3,6 miljarder dollar, trots en ökning på 13% i mobilinnehållsspendering. Spad hon jack på 40% i konsolens spendering, enligt Circanas verkställande direktör Mat Piscatella. Han tillskriver konsolens spenderingsminskning i maj 2024 (jämfört med maj 2023) till styrkan i The Legend of Zelda: Tears of the Kingdoms lansering förra året.

Vidare i rapporten säger Piscatella att spelhårdvaruspenden minskade med 40% jämfört med maj 2023, ner till 202 miljoner dollar. “Genom maj, visar alla nuvarande generationens hårdvaruplattformar dubbla procentsatser år till år för 2024, med Switch som visar den mest betydande minskningen,” skriver Piscatella på X (tidigare Twitter).

PlayStation 5 ledde maj 2024s hårdvarumarknad i enhets- och dollarförsäljning, med Switch på andra plats för enhetsförsäljning och Xbox Series X/S på andra plats för dollarförsäljning. Under varje konsols 43 månader på marknaden, är PS5 upp med 8% jämfört med PS4 och Xbox Series X/S är ner med 13% jämfört med Xbox One.

Spendering på videospelsaccessoarer minskade med 8% när man jämförde maj 2024 med förra året, och PlayStation Portal var den bästsäljande tillbehöret i dollarförsäljning för månaden – det är också det bästsäljande tillbehöret för hela året.

För mer, se den kompletta Circana-rapporten här. Efter det, läs Game Informer’s Ghost of Tsushima recension, och kolla in denna video för att se hur Ghost of Tsushima Director’s Cut körs på Steam Deck.

Har du spelat Ghost of Tsushima Director’s Cut på PC? Berätta för oss i kommentarerna nedan!

PlayStations satsning på PC visar sig vara framgångsrik enligt den senaste rapporten från analytikgruppen Circana. Ghost of Tsushima, utvecklat av Sucker Punch Productions och ursprungligen släppt till PlayStation 4 år 2020, var det bästsäljande spelet i USA under maj 2024. Detta tros främst bero på den nyligen släppta PC-versionen av Ghost of Tsushima Director’s Cut den 16 maj.

Ghost of Tsushima Director’s Cut gjorde sin entré till PC nästan fyra år efter den första lanseringen på PS4, vilket bekräftar PlayStations strategi för PC-släpp som presenterades förra månaden. Enligt strategin kommer live-service spel som Helldivers 2 och Concord att släppas samtidigt på PC, medan de stora single-player spelen som Ghost of Tsushima Director’s Cut och God of War Ragnarök kommer att släppas senare.

Under maj 2024 dominerades topplistan av Ghost of Tsushima, tätt följd av spel som Paper Mario: The Thousand-Year Door, Call of Duty: Modern Warfare III och Helldivers II. Trots en minskning i konsolspenderingar jämfört med föregående år, fortsätter PlayStation 5 att leda i hårdvaruförsäljning både i enheter och dollar, med Switch och Xbox Series X/S på andra platser. Circanas rapport ger intressant inblick i spelbranschens riktning och hur PlayStation lyckas integrera sig i PC-marknaden med framgång.

Related Articles

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top