Rapport avslöjar koppling mellan misslyckad utveckling och filmflopp

Suicide Squad: Kill The Justice League, det live-service multiplayer-spelet från den berömda Batman: Arkham-seriens utvecklare Rocksteady Studios, släpptes till PlayStation 5, Xbox Series X/S och PC i februari till mediokra recensioner och besvikelse från spelare. En ny rapport från Bloomberg detaljerar spelets bakom kulisserna-problem, inklusive en kultur av “toxisk positivitet,” skiftande visioner och mer, vilket resulterade i att spelet blev en förlust på 200 miljoner dollar för moderbolaget Warner Bros. Discovery.

Bloomberg rapporterar att efter släppet av DC:s Suicide Squad 2016, som tjänade in 750 miljoner dollar på bio på en budget av 175 miljoner dollar, ville Warner Bros. bygga vidare på den IP:s framgång. Warner Bros. Montreal, som utvecklade Gotham Knights 2022, arbetade på ett Suicide Squad-spel som enligt Bloomberg hade svårt att ta form. Noterbart är att Warner Bros. Montreals spel Batman: Arkham Origins 2013 avslutades med en hint om en in-universe Suicide Squad. Därför vände sig Warner Bros. till Rocksteady för att dra nytta av Suicide Squad-namnet istället.

Vid den tiden, efter släppet av Batman: Arkham Knight 2015, arbetade studions medgrundare Jamie Walker och Sefton Hill på “en prototyp av ett original multiplayer-pusselspel, kodnamn Stones,” enligt Bloomberg. Men runt slutet av 2016 meddelade Walker och Hill Rocksteadys personal att de skulle ändra inriktning för att utveckla ett Suicide Squad-spel med planer på att släppa det 2019 eller 2020. Detta spel skulle vara en live-service multiplayer-titel, med syfte att fånga den säsongsmässiga spänningen (och pengarna) från spel som Destiny 2, Fortnite och andra.

Under spelets problematiska utveckling visade ledningen enligt uppgifter inga tecken på oro för spelets live-service multiplayer-ambitioner, även när andra i genren hade svårt att nå framgång. Till och med Rocksteadys fans kände oro för spelet, bara genom att se trailers och gameplay-förhandsvisningar. Sedan, flera år in i utvecklingen, lämnade Walker och Hill Rocksteady för att bilda Hundred Star Games, vilket ytterligare ifrågasatte Suicide Squads framtid.

I början av februari i år släpptes äntligen Suicide Squad till PlayStation 5, Xbox Series X/S och PC, och tecknen var nästan omedelbart tydliga: spelet var en besvikelse. Även om Rocksteady fortfarande stödjer det med uppdateringar, som att lägga till en spelbar Joker-karaktär, har samtalet kring spelet nu skiftat till studions fans som undrar om Warner Bros. kommer att varsla anställda för att minska kostnader. Bloomberg rapporterar dock att David Haddad, chef för spel på Warner Bros. Discovery, under ett möte i februari sa att personalminskningar på Rocksteady inte skulle ge mening eftersom företagets spelavdelning redan är underbemannad.

Enligt Bloomberg hjälper många av Rocksteadys anställda till att utveckla en “Director’s Cut” av Harry Potter-spelet Hogwarts Legacy 2023, det bästsäljande spelet för året. Studion arbetar också med att föreslå ett nytt single-player spel.

En ny rapport från Bloomberg detaljerar hur utvecklingsproblem ledde till att spelet Suicide Squad: Kill The Justice League blev en stor flopp och förlust för moderbolaget Warner Bros. Discovery. Spelet släpptes till PlayStation 5, Xbox Series X/S och PC i februari, men fick mediokra recensioner och besvikelse från spelare. Bakom kulisserna visade det sig att det fanns en kultur av “toxisk positivitet,” skiftande visioner och andra problem som påverkade spelets utveckling och framgång.

Efter den framgångsrika släppet av DC:s Suicide Squad 2016 ville Warner Bros. fortsätta att bygga på den IP:s popularitet. Warner Bros. Montreal arbetade på ett Suicide Squad-spel men hade svårt att få det att ta form. Därför vände sig Warner Bros. till Rocksteady Studios, som hade tidigare framgångar med Batman: Arkham-serien, för att dra nytta av Suicide Squad-namnet. Trots svårigheterna under utvecklingen hade ledningen inte oro för spelets ambitioner som en live-service multiplayer-titel, vilket resulterade i spelets flopp och förlust på 200 miljoner dollar.

Rocksteadys fans och spelbranschen var oroade över Suicide Squad redan från trailers och förhandsvisningar, och spelet visade sig vara en besvikelse efter släppet. Även om studion fortfarande stödjer spelet med uppdateringar, har samtalet nu skiftat till spekulationer om personalminskningar för att minska kostnaderna. Trots detta har Warner Bros. Discovery meddelat att det inte är meningsfullt att genomföra personalminskningar på Rocksteady, då företagets spelavdelning redan är underbemannad. Rocksteady arbetar nu på att utveckla andra spel, inklusive en “Director’s Cut” av Hogwarts Legacy och ett nytt single-player spel.

Related Articles

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top